Yurtdışı Tatillerinize Ekleyebileceğiniz 7 Harika Rota…

Sıradışı Yurtdışı Tatil Alternatifleri

Türkiye, turist çeken bir ülke olduğu kadar, Türk insanının yurt dışı seyahatlerinden de vazgeçmediği biliniyor. Bazı ülkelerin ve şehirlerin büyük talep gördüğü bilinen bir gerçektir. Özellikle yaz ve kış turizminde yurt dışına ilgi büyük. Peki, kış, ilkbahar ve yaz aylarında yurt dışı tatillerine eklemeniz gereken yerler nereler? Hazırsanız özellikle 2020 yılında popüler olacak yerlerden seçtiğimiz seyahat turumuza başlıyoruz.

Yurtdışı Tatil Cennetleri

Yurt dışında tatil yapabileceğiniz alternatif ülke ve şehirler hakkında kısa bilgilendirmeler yapalım.

Vanuatu

Bir ada ülkesi olan Vanuatu, Avustralya’nın 1750 Km. doğusunda, Fiji’nin batısında yer almaktadır ve Yeni Gine adasının oldukça yakınındadır. Solomon Adalarının ise güneyindedir. 100’den fazla yerel dilin konuşulduğu bu ada ülkesi, 83 adacıktan oluşmaktadır. Başkenti Port Vila’dır. İngilizce ve Fransızca resmi dildir. Turkuaz mavisinin ve yeşilinin insanı büyülediği cennet adada, adanın volkanik yapıya sahip olmasından dolayı volkanik dağ yürüyüşü ve dalış etkinlikleri yapabilirsiniz.

Mayıs ayı ile Ekim ayı arası Vanuatu’ya gitmek için idealdir.

Tokyo- Japonya

Her daim seyahatlerde popülaritesini koruyan Japonya’nın başkenti Tokyo, 2020 Yaz Olimpiyatlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Çevre dostu olma yolunda önemli adımlar atan şehir, önümüzdeki yıl sporseverlerin gözdesi olacak.

Tokyo’ya gitmek için ilkbahar ve sonbahar ayları idealdir.

Kerela- Hindistan

Umman denizinin kıyısında bulunan bu büyüleyici şehir, Hindistan’ın en güzel ve en renkli şehirlerinden biridir. Temizliği ile dikkat çeken şehirde tekne turları en sevilen aktivite.

Son yıllarda yıldızı parlayan şehir, şelaleleri, gölleri ve dağlarıyla insanı büyülüyor ve her yıl turistleri kendisine çekiyor.

Xi’an- Çin

Dünyaca ünlü yeraltı heykel ordusu Terracotta Savaşçıları’nın merkez üssü olan Xi’an, dünyanın açık hava müzesi vasfı taşıyan şehirlerinden biri. Çin medeniyetinin doğum yeri olarak kabul ediliyor. Tarihi zenginlikleri ile de kendini gösteren şehre yoğun bir talep var. Çin seyahatlerinin vazgeçilmezlerinden biridir.

Aberdeen- İskoçya

Çok sayıda müze ve galerilerin bulunduğu şehir, büyüleyici kırsal manzaraları ile de ünlüdür. Kraliçe II. Elizabeth’in yazlık olarak kullandığı Balmoral Şatosuda 30 dakika uzaklıkta bulunan şehir, Edinburgh ve Glascow’dan sonra, İskoçya’nın en önemli 3. şehri olarak kabul ediliyor. Granit mimarisi ile ünlü şehirde, size masal bahçelerini aratmayan parklarında 3 milyon çiğdem, 11 milyon fulya ve 2 milyon kadar da gül olduğu tahmin edilmektedir. Aberdeen, İskoçya’nın liman kenti ve Avrupa’nın enerji başkentidir.

Malindi- Kenya

Hint Okyanusu kıyısında bulunan Malindi, İtalyanların en çok sevdiği turizm cennetlerinden biridir. Kumsalları, deniz mahsulleri ve doğa harikaları ile ünlü köy, dalış yapmak isteyen kişiler için ideal ortamlar yaratıyor. Shawili mimarisi ile tanınan köy, tatil planları için en cazip rotalardan biridir.

Ubatuba- Brezilya

Sao-Paulo’nun sörf başkenti olarak bilinen şehir, birbirinden eşsiz 100’den fazla kumsalı, plajları ve Atlantik yağmur ormanlarına ev sahipliği yapmasıyla tanınıyor. Yeşilin ve denizin cenneti Ubatuba, yurt dışı seyahatlerine muhakkak eklemeniz gereken rotalar arasında yer almaktadır.

Tercüme talep ve projeleriniz için Çeviri Çözümleri; 0212 221 45 21 numaralı telefonlarımızdan, 0553 910 31 32 numaralı Whatsapp hattımızdan, info@ceviricozumleri.com mail adresimiz ile bizlere ulaşabilirsiniz…

İlgili Makaleler