Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı milyonlarca öğrencinin üniversite hayali kurduğu ve uzun soluklu bir maratonun son basamağı olarak heyecanla bekleniyor. Peki YKS son başvuru tarihi ne zaman ve ücretler nereye nasıl ödenecek?

ÖSYM 2019 yılı YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) için son başvuru tarihini 6 Mart 2019 saat 23:59 olarak belirledi. Tüm öğrencilerin hata yapmaktan çok korktuğu ve her basamağı doğru tamamlamak adına kılavuzu defalarca okuduğu ve araştırdığı YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) ile ilgili akıllarda bir dizi soru ve cevaplarını sürekli araştırma telaşı var. Ebeveynlerin en az çocukları kadar heyecanlandığı YK (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) için hangi bankaya ödeme yapılacak? İnternetten ödeme yapılıyor mu? YKS sınavı için ödeme nasıl nereye yapılır? YKS son başvuru tarihi ne zaman? Gibi daha birçok sorunun hummalı cevap arayışı başladı bile.

YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) Para Yatırma En Son Ne Zaman?

YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sınav ücreti bu yıl ÖSYM tarafından 50 TL olarak belirlendi. YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) son ücret yatırma tarihi 7 Mart 2019 tarihine kadar ödenebilecek. TYT, AYT, YDT sınavlarına girecek adaylar her bir sınav için 50 TL yatırması gerekiyor. Banka şubelerinden ödeme yapacak adayların 7 Mart 2019 mesai bitimine kadar ilgili banka şubelerinden kimlik numaraları ile ödeme yapmaları gerekmektedir. Ödeme dekontunun üzerinde yer alan bilgilerin doğruluğu kontrol edildikten sonra saklanması gerekmektedir.

ÖSYM’nin kendi internet sitesi üzerinden ödeme yapacak adaylar 7 Mart 2019 saat 23:59’a kadar banka kartı ya da kredi kartı ile ödeme yapabilecekler.

YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) Ücreti Hangi Bankalara Yatırılır?

YKS 2019 yılı sınavı için başvuruda bulunacak adaylar katılacakları her oturum için 50 TL ücreti ÖSYM’nin kendi internet sayfasından şifreleri ile giriş yaparak “ÖDEMELER” bölümünden ödeyebilirler. Ayrıca YKS başvuru kılavuzunun son sayfasında yer alan bankalara ödeme yapabilirler.

YKS Geç Başvuru Tarihi Ne Zaman?

12-6 Mart 2019 tarihleri arasında YKS sınavı için başvuru yapmamış olan adayların 19 Mart 2019 geç başvuru gününde sadece ÖSYM’nin e-İşlemler bölümünde ÖDEMELER kısmından ödeme yaparak başvurularını gerçekleştirebilirler. Banka şubelerinden ödeme yapılamayacak.

YKS Başvuru Bilgileri Sisteme Kayıt Edildikten Sonra Ödeme Yapılmalıdır

YKS adaylarının en çok dikkat etmesi gereken noktalardan biri öncelikle sisteme kayıtlarını yapmaları ve sonrasında sınav ücretlerini yatırmaları gerekmektedir. Belirlenen süreler içinde başvuru yapmayan ya da ücreti ödemeyen adayların başvuruları geçersiz sayılacak.

YKS 2019’da Sayısal, Sözle, Eşit Ağırlık ya da Yabancı Dil başarı puanı ilke bir programa yerleşmek isteyen adaylar TYT 2018 puanı 200 üzerinde bile olsa AYT 2019 ve YDT 2019 oturumlarında başvuru yapmaları ve sınava girmeleri gerekmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir