YÖKDİL Sınav Sonucu Açıklandı…

YÖKDİL 2019 Sınav Sonuçları Açıklandı… AÜ Sorgulama Sayfası İle 2019 YÖKDİL Sınav Sonuçlarına Ulaşabilirsiniz

Sabırsız bekleyiş son buldu ve binlerce adayın her geçen gün takip ettiği ve sorguladığı sınav sonuçları YÖK tarafından açıklandı.

Büyük heyecanla beklenilen YÖKDİL Sınav Sonuçları açıklandı. Farklı sebeplerle başvuruda bulunan binlerce adayın katılımı ile 10 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen YÖKDİL sınav sonuçları 25 gün sonra açıklandı. Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı sonuçları için adaylar Anadolu Üniversitesi tarafından yapılacak açıklamaları bekliyordu.

2019 yılı içerisinde Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı’nın ilk oturumu 10 Mart 2019 tarihinde tek oturum halinde düzenlendi. Sınavın ardından sorular ve cevapların da yayınlanmasının ardından adayların heyecanlı bekleyişi arttı.

YÖK Başkanı Saraç’ın açıklanacağını duyurduğu sınav sonuçlarına dair heyecanlı bekleyiş son buldu. Adaylar sınav sonuçlarına YÖK’ün resmi sitesi üzerinden erişim sağlayabilmektedir.

Sınav sonuçlarına itiraz 1-5 Nisan 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Yanlışlar Doğruları YÖKDİL’de Götürmüyor!

YÖKDİL Sınav Değerlendirmesi Nasıl Yapılır?

YÖKDİL Sınav değerlendirmesi 100 puan üzerinden, yalnızca doğru cevapların dikkate alınması ve yanlış cevapların sonuca etki etmeyeceği bir puanlama sistemi ile yapılmaktadır. Adayların birden fazla cevap verdiği sorular da yanlış olarak hesaplanacaktır. Sınav sonrasında sorulardan herhangi biri bilimsel ya da biçimsel olarak geçersiz kabul edildiğinde hesaplamalarda adayın o soruyu doğru yaptığı dikkate alınacaktır.

YÖKDİL Sınav İtirazları Nasıl Yapılır?

Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar sınav sonuçlarına dair itirazlarını sınav takviminde açıklandığı gibi 1-5 Nisan 2019 tarihleri arasında YÖK resmi sitesi üzerinden gerçekleştirecekler. Sınav itiraz formu ile gerçekleştirilecek sınav itirazlarının geçerli olabilmesi için adayların ilgili sistem üzerinden 10 TL bakiyeyi kredi kartı ya da banka kartı ile ödemesi ve itiraz formunu eksiksiz doldurması ve onaylaması ile gerçekleşecektir.

YÖKDİL Sınavına Kimler Girebilir?

YÖKDİL sınavına yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversiteler kapsamında akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği istenen adaylar başvuruda bulunabilir.

YÖKDİL Baraj Puanı Kaç?

YÖKDİL sınavı Fen Bilimleri, sağlık bilimleri, sosyal bilimler alanlarında; Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce dillerinde yapılmaktadır. İlgili mevzuat ile ilgili düzenlemelerde olduğu gibi doktora başvuru sürecinde 55 ve doçentlik başvuru sürecinde en az 65 barajı uygulanmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir