Yazılım Yerelleştirme

Yazılımlarını birden fazla dile ve kültüre entegre etmek isteyen firmalar yazılım yerelleştirme hizmetine ihtiyaç duyarlar.

Yazılım Yerelleştirme

Yazılım çevirisi kaynak kodların arasında yer alan metinlerin en ufak bir nokta ya da virgül hatası yapılmaksızın talep edilen dile aktarılma işlemidir. Yazılım çevirisinin ardından bir dosyanın hedef dildeki ülkenin kültür yapısı, inançları, değerleri ve gelenekleri doğrultusunda uyarlanması işlemine lokalizasyon ya da yerelleştirme denilmektedir. Belirli bir hedef kitleye hitap eden reklamlar, tanıtımlar, pazarlama, web sitesi ve yazılımlar lokalizasyon işleminin sık ihtiyaç duyulduğu içeriklerdir.

İşletim sistemi yazılımı, donanım yazılımı, uygulama yazılımları, web yazılımlarında ve mobil yazılımlarda lokalizayon işlemine sıkça başvurulmaktadır.

Yazılım yerelleştirme işleminden önce dikkat edilmesi gereken belli başlı ölçütler bulunmaktadır. Bunlar:

  • Kaynak dosyanın çözümlemesinin iyi yapılması
  • Yazılımların iyi analiz edilmesi
  • Yerelleştirme sürecinin belirli bir planlama doğrultusunda yürütülmesi
  • Anahtar kelimelerin belirlenmesi gerekirse müşteriden talep edilmesi

gibi ölçütler sağlandığı takdirde yazılım yerelleştirme sürecine başlanmalıdır. Yazılım yerelleştirme işleminden sonra da dikkat edilmesi gereken belli başlı faktörler bulunmaktadır. Buna göre:

Yazılım çevirisinin kontrol edilmesi

Hedef dile aktarılan kod ile ilgili olarak yazım yanlışlarının ve imla hatalarının düzeltilmesi gibi ölçütler gözden geçirilerek yazılım yerelleştirmesi yapılan projeler müşterilere teslim edilmelidir.

Yurtdışı pazarlarında faaliyet göstermek isteyen firmalar için yazılım yerelleştirmesi büyük önem taşımaktadır. Dolayısıyla yazılım çevirisi ve yazılım yerelleştirmede uzman bir tercüme bürosunu tercih etmeleri itibarları açısından büyük önem taşımaktadır.

Çeviri Çözümleri hem kaynak dil hem de hedef dilin konuşulduğu ülkenin kültürüne hakim tercüman kadrosuyla yazılım çevirisi ve yazılım yerelleştirme hizmetlerini profesyonel bir şekilde yürütmektedir.

İngilizce, Almanca, Fransızca,İspanyolca başta olmak üzere pek çok dilde yazılım yerelleştirme hizmeti sağlamaktadır.

Müşteri memnuniyetini her zaman en ön planda tutarak EN15038 Çeviri Hizmet Kalite standartları doğrultusunda çeviri çalışmalarını gerçekleştirmektedir.

Çeviri Çözümleri yazılım çevirisi ve yazılım yerelleştirme hizmeti ile ilgili olarak daha detaylı bilgi ve fiyat teklifi almak için info@okeanostercume.com.tr adresinden e-postalarınızı gönderebilir ya da 0553 910 31 32 numaralı mobil & whatsapp & telegram  hattımızdan veya 212 221 45 21 numaralı sabit hattımızdan kurumsal müşteri temsilcimizle iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Makaleler