Yabancılar İçin İkamet İzni, Oturum, Vize ve Vatandaşlık İşlemleri Tercüme Hizmeti

Globalleşen dünyada ülke sınırlarının daha çok aşılabilir olması ile birlikte farklı ülkelerde eğitim, iş, aile, sığınma, göç gibi durumlara bağlı olarak uzun süreli yaşam sayısı artış göstermektedir.

Türkiye tüm dünyada olduğu gibi son zamanlarda tarihinin en yoğun göç alımını yaşamıştır. Göç işlemleri 6458 sayılı “Yabancı ve Uluslararası Koruma Kanunu’”nun 30. Maddesi altında altı tane ikamet izni çeşidi düzenlenmiştir.

    Kısa dönem ikamet izni

    Aile ikamet izni

    Öğrenci ikamet izni

    Uzun dönem ikamet izni

    İnsani ikamet izni

    İnsan ticareti mağduru ikamet izni

Türkiye’ye göç eden yabancı ülke vatandaşlarının hemen her ülkedeki yabancılarda olduğu gibi öncelikleri arasında ikamet izni başvurusu ve ikamet tezkeresi alımı oluşturmaktadır. Bu bağlamda yabancı ülke vatandaşları oturum izni çeşitine bağlı olarak oturum izni evraklarını tedarik ederek Göç İdaresi’nde gerekli işlem başvurusunu yaparlar. İkamet izni süresi, ikamet izni türüne göre değişiklik göstermekte olup ikamet izni süresini uzatmak isteyen vatandaşlar uzatma işlemi için hazırlık yaparlar.

İkamet izni ilk başvuru ve ikamet izni uzatma işlemleri sırasında yabancı uyruklu vtanadaşların en çok ihtiyaç duyduğu şeylerin başında yeminli ikamet izni tercümesi ve yeminli ikamet izni çevirisi gelmektedir. Yeminli tercüme şirketleri tarafından profesyonel düzeyde yapılan ikamet izni tercüme ve ikamet izni çeviri işlemleri yeminli tercüme ya da noter onaylı tercüme şeklinde düzenlenmektedir.

Yabancı Ülke Vatandaşlarına Oturma İzni ve Evlilik Hakkı

Yabancı ülke vatandaşları Türkiye’de Türk vatandaşı ile evlilik hakkına sahiptir. Türk vatandaşı ile evli yabancıların hakları kapsamında oturum izni ve belirli bir süreyi ve diğer kriterleri tamamlamaları durumunda TC vatandaşlık başvurusu yapma hakları bulunmaktadır. Vatandaşlık başvurusu kapsamında vatandaşlık başvuru inceleme komisyonu tarafından gerekli inceleme ve sorgulamalar yapılmakta ve kabul edilmesi durumunda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık hakkı kazanılmaktadır.

Türkiye Cumhuriyet vatandaşlığının kazanılması ve şartları 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu’nda belirtilmiştir. İl Nüfus Müdürlüğü’ne verilen evraklar sonrasında Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne gidilerek başvuruda bulunulur ve sonrasında müdürlük ortalama 3-5 ay sonrasına gün verir. Randevuya Türk eş de katılmalıdır. Daha sonrasında ise başvuru ve görüşme değerlendirilerek sonuca bağlanmaktadır.

Okeanos Uluslararası Çeviri ve Yeminli Tercüme şirketi kurulduğu günden bu yana değerlerine ve etik ilkelerine bağlı müşteri odaklı çalışmalarını uygun fiyat, kalite ve hız politikası ile birlikte ikamet izni, vatandaşlık ve oturum izni tercüme ve çeviri hizmeti sunmaktadır.

İkamet izni, vatandaşlık ve oturum izni tercüme ve çeviri hizmeti hakkında daha detaylı bilgi ve fiyat teklifi için www.okeanostercume.com.tr adresimizden ya da info@okeanostercume.com.tr adresimizden ya da 0212 221 45 21 numaralı telefonumuzdan ya da 0553 910 31 32 numaralı whatsapp hattımızdan kurumsal müşteri temsilcilerimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir