Tatil Başlıyor, Dil Öğrenmek İçin Eşsiz Fırsat…

Dersler, sınavlar, stres, yorgunluk derken her öğrencinin hayalini kurduğu yaz tatili geliyor. Tüm tatil, eğlence planlarının yanı sıra ihmal edilmemesi ve nasıl planlanacağına dair kaygı yaratan yaz tatilinde öğrenilmesi gerekenler.

Çoğunlukla hepimiz yaz tatillerinde okuyamadığımız kitapları okumayı planlarız. Eğitim hayatımıza dair yaptığımız ikinci hamle ise yabancı dilimizi geliştirmek. Okul döneminde gidemediğimiz İngilizce kurslarına gitmek ya da dil eğitimi için çeşitli planlar ve daha önce denemediğimiz metotları denemek isteriz.

Yabancı dil grameri öğrenmek konusunda başarılı bir toplum olsak da konuşma pratiği konusunda yaşadığımız sıkıntılara son vermek adına yaz tatilinde dil öğrenme planları dahilinde yapılabilecek en doğru sistem sanırım konuşma pratiği üzerine yoğunlaşmak olur.

Yabancı dil konuşma pratiği konusunda yapılabilecek olan ilk ihtimal work and travel ile yurt dışına giderek hem para kazanıp hem dilinizi geliştirebilirsiniz. Yeni yerler yeni kültürler ve unutulmaz deneyimin ve öğrencilik hayatının vazgeçilmezleri arasında yer alan work and travel formu deneyimleyen gençlerin sayısı her geçen gün artmaktadır.

Eğer ülke sınırları içerisinde kalmayı tercih ediyorsanız konuşma pratiğinizi geliştirebileceğiniz yerler şüphesiz turistik mekanlar ya da bölgeler. İstanbul’da Sultanahmet ve Eminönü civarında gezinirseniz ne demek istediğimizi daha net anlayabileceksiniz.

Dil bilmek gramer bilmek değildir. Bir İngiliz asilzadesinden ya da bürokratlarından daha iyi gramer bilen kişi sayısı bu ülkede çok fazla. Ancak konuşma pratiğiniz ne kadar yüksekse dile o denli hakim olabilirsiniz. Bu sebeptendir ki kapatın gözlerinizi ve vura vura kendi gırtlağınızla kelimeleri dudaklarınızdan salıverin. Sonucun korktuğunuz kadar korkunç olmadığını ve kimsenin size gülmediğini görebilirsiniz.

Turistik mekanlarda ya da uluslararası ticaret ile uğraşan firmalarda staj ya da çalışma imkanı bulabilirseniz dile dokunabilirsiniz ve yaz tatili bittiğinde faaliyet alanına göre belirli bir terminolojiye hakim, gelen yabancı dildeki maillere cevap verebilen ya da telefonda basit konuşmaları gerçekleştirebilen ya da müşteri karşılayan ve sipariş alıp satış yapabilen birine dönüşebilirsiniz.

Okeanos Uluslararası Çeviri ve Yeminli Tercüme şirketi bilir ki dil bilmek sadece gramer bilmek değildir. Dili kültürü, yemekleri, gelenekleri, konuşma dilindeki basit kullanımları bilen ve dili yaşayabilen kişileri dili bilen olarak baz almaktadır.

Bu sebepten tercüman kadrosu ana dil düzeyinde dil deneyimi olan ya da o ülkede yıllarca yaşamış kişilerden oluşan geniş bir kadrodan oluşmaktadır.

Müşterilerinin faaliyet alanlarına göre ekip ataması yapabilen Okeanos Uluslararası Çeviri ve Yeminli Tercüme şirketi aynı zamanda üniversitede yabancı dil ya da tercümanlık eğitimi alan gençlere staj imkanı sunarak sektör deneyimi edinmelerine olanak sağlamaktadır.

Kolay Yabancı Dil Öğrenme Yolları

Kolay yabancı dil öğrenmek konusunda herkesin ayrı deneyimi ve birkaç değişik alternatif bulunmakta. Kelime ezberleyen, gramer çalışan, eline sözlük alan ve film izleyenler…

Öncelikle öğrenme yönteminizi bilmeli ve kendinizi tanımalısınız.

Dinleyerek, okuyarak, not alarak, ezberleyerek hangisi sizsiniz…

Öncelikle öğrenme yönteminizi belirleyin çünkü bu kişiye göre değişiklik gösterebilmektedir. Sonrasında ise öğrene yönteminize göre plan yapın.

Pratik yapmak ise öğrenme şekliniz. Hiç zaman kaybetmeden imkanlarınız dahilinde online dersler, work and travel, ya da yurt içi turizm bölgelerini seçerek dile maruz kalabileceğiniz alanlar yaratın.

Türkiye’nin geleneksel sorunları arasında yer alan İngilizce öğrenmek, pratik İngilizce öğrenmek, kolay İngilizce öğrenme yöntemleri gibi sorular ve başlıklar hepimizin zihninde döner durur. Çünkü bir kapsülü olsa da yutsak ve dili bilsek isteriz ama ne yazık ki işler umut ettiğimiz gibi gitmez.

Dünyanın evrensel dili olan İngilizce hepimiz için bir çıkmaz sokak. Yalnız bu labirentin tek bir çıkışı var ve hepsinin çözümü dile maruz kalmak.

Eğer okuyarak öğrenenlerden iseniz bir kitapçıya giderek bolca yabancı dilde eserler satın alın. Okuyun, çizin, karalayın bilmediğiniz kelimeleri çıkarın.

Eğer kullanım ve telaffuzu dinleyerek öğrenenlerden iseniz yabancı radyo kanallarını dinleyin ve hatta onları dinleyerek uyuyun.

Alt yazılı yabancı filmler ve belgeseller izleyin. İzleyin ki Amerikalıların kitap yutmuş bir İngilizce ile konuşmadığını görün.

Fotoğrafik hafızası gelişmiş kişilerden iseniz ya da fotoğrafik hafıza öğrenme teknikleri kendi yazım düzeniniz, notlarınız ve kendi çalışma kağıtlarınız olsun. Tanıdığınız ve bildiğiniz yazım, uyarı ve işaretlemeler daha çok hafızanızda yer edecektir. Hatta mümkünse çalıştığınız her şeyi tek tek kendi notlarınız arasına taşıyın.

Dil öğrenin, öğrenin ki dil bilmenin, kültürleri tanımanın güzelliklerini yaşayın. Farklılıkları görmek yaşamanın ayrıştırmak değil birleştirmek olduğunu bilin ki ruhunuzu evrenselleştirin. Dil edinmek sadece çalıştığınız firmada daha iyi bir statüye sahip olmaktan öte dil bilmek evrenselleşmek demektir.

Okeanos Uluslararası Çeviri ve Yeminli Tercüme şirketi olarak dil bilmenin ve dili özümsemenin ne anlama geldiğinin bilincinde olarak bu serüvende yeni maceracıları aramızda görmek ve heyecanlarını paylaşmaktan keyif almaktayız.

Dil, insan ve ruh evrenseldir.

Okeanos Uluslararası Çeviri ve Yeminli Tercüme

Tel : 0212 221 45 21

Whatsapp : 0553 910 31 32

www.okeanostercume.com.tr

info@okeanostercume.com.tr

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir