Tapu İşlemleri İçin Tercüman ve Tercüme Hizmeti

Yabancı ülke vatandaşlarının ülkemizde resmi ve kamu kurumlarında yaptıkları tüm işlemlerde kendilerinin anadilinde yeminli sözlü tercüman tarafından sözlü tercüme yapılması gerekliliği bulunmaktadır.Tapu işlemleri için tercüman ve tercüme hizmeti de aynı şekilde yapılacak işlemlerde gerekmektedir…

TAPU İŞLEMLERİ ESNASINDA TERCÜME

Tapu işlemleri sırasında yeminli tapu tercümanı tapu dairesinde randevu saatinde hazır bulunur. İşlemler sırasında karşılıklı iki taraf ve tapu dairesi memuru arasındaki tüm konuşmaları tarafsız olarak tercüme etmekle yükümlüdür. Tercüme işlemleri sırasında Adalet Bakanlığı’na bağlı Adalet sarayları tarafınca adli yeminli tercüman sıfatına haiz edilen tercümanlar bu işlemlerde görev alabilir.

Adli yeminli tercüman, taraflar arasındaki işlemler esnasındaki yaptıkları görüşmeyi eksiksiz, tarafsız, birebir tercüme etmekle yükümlüdür. Tercüman, tapu dairesinde yapılacak işlemlerine dair terminolojiye hakim olmalıdır. Ayrıca tapu dairelerinde işlem yaptıracak kişilerin tüm kamu kurumlarında olduğu gibi pasaportlarının noter onaylı yeminli tercüme yaptırması gerekmektedir. Pasaportun orjinali ile birlikte tercümesini de makam ibraz etmelidir.

Adli yeminli tercüman listesi her yıl Adliye sarayları tarafından yenilenen güncel liste ile duyurulmaktadır. Sadece bu listede yer alan ve yetkilendirilen tercümanlar tarafından işlemler yapılabilmektedir.

Çeviri Çözümleri  tüm işlemlerde olduğu gibi, tapu işlemleri esnasında tercüme ve tercüman hizmetlerini profesyonel, uygun fiyatlı ve kaliteli hizmeti en kısa zamanda sunmaktadır.

Tapu Müdürlüğü Nezdinde İşlemlere Başlamadan Önce

Yabancı uyruklu vatandaşların tapu müdürlüklerinde işlem yapmadan önce randevu almaları ve talep edilen belge ile birlikte bilgileri mutlaka eksiksiz olarak ekrandan doldurarak giriş yapmaları gerekmektedir. İşlemler öncesi gerekli olan incelemeler tamamlandıktan sonra tapu işlemlerini yapmanıza izin verilmektedir.

Yapılması gereken işlemler ve evraklar için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün web sitesini ziyaret edebilir ve detaylı bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca tapu randevu nasıl alınır hakkında detaylı bilgi için sayfamızı ziyaret edebilir ve bilgi alabilirsiniz…

Müşterilerinin acil talepleri ya da tapu randevu işlemlerinde, ihtiyaçlarınıza özel, profesyonel ekibi ile hızlı ve kaliteli ve uygun fiyatlı çözümler sunmaktadır.

Tapu işlemleri için tercüman hizmeti ile ilgili daha detaylı bilgi ve fiyat teklifi için info@ceviricozumleri.com adresimizden ya da 0212 221 45 21 numaralı telefon ya da 0553 910 31 32 numaralı mobil & whatsapp & telegram hattımızdan bizlere ulaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir