Sözleşme Tercümesi ve Sözleşme Çevirisi

Okeanos Uluslararası Çeviri ve Yeminli Tercüme şirketi kurulduğu günden bu yana sözleşme tercüme ve sözleşme çeviri hizmetini başarıyla sürdürmektedir.

Sözleşme Nedir ve Nasıl Düzenlenir?

Sözleşme; en az iki taraf arasında yasal yükümlülükleri ve hakları yazılı olarak düzenlenen dokümandır.

Sözleşmeler, hayatımızın birçok alnında yer almaktadır. Sözleşmeler, ileride taraflar arasında çıkacak olan anlaşmazlıkların yasalar çerçevesinde hak talep etmelerini sağlamaktadır.

Genel olarak sözleşmeler; Hizmet veya iş sözleşmesi, eser sözleşmesi, vekalet sözleşmesi, havale sözleşmesi olarak dört gruba ayrılır.

Sözleşmenin ne tür bir sözleşme olduğu düzenlenmesi açısından önem taşımaktadır. Bir sözleşmenin geçerlilik kazanması için tarafların tümü tarafından imzalanması gerekmektedir. Taraf sayısı kadar düzenlenen sözleşmeler imza sonrası tüm taraflara dağıtılır.

Sözleşmeler, bazen yasalar gereği bazen de anlaşmazlıklar durumunda daha rahat hukuki süreç yaşanması adına noterlik makamında düzenlenir.

Sözleşme Türleri

Mülkiyet hakkını geçirmeye yönelik sözleşmeler

1. Satış Sözleşmesi

2. Bağışlama Sözleşmesi

3. Trampa (Takas) Sözleşmesi

Kullandırmaya yönelik sözleşmeler

1. Kira Sözleşmesi

a) Menkul – gayrimenkul kirası

b) Finansal kiralama (Leasing)

2. Ariyet (Kullanma Ödüncü) Sözleşmesi

3. Karz (Ödünç) Sözleşmesi

İş görme sözleşmeleri

1. Hizmet Sözleşmesi

2. Eser (İstisna) Sözleşmesi

3. Vekâlet Sözleşmesi

4. Emanet (Vedia) Sözleşmesi

Teminat sözleşmeleri (kefalet sözleşmesi)

Kanunlarda düzenlenmemiş sözleşmeler

1. Karma ve Bileşik Sözleşmeler

2. Yeni Sözleşme Türleri

a) Garanti sözleşmesi

b) Kredi sözleşmesi

c) Tek satıcılık sözleşmesi

d) Alacakların satışı

e) Pazarlama imtiyazı

f) Satım için bırakma sözleşmesi

Hukuk, haklar anlamına gelir ve birçok düzenleme, işlem ve prosedürün temeli hukuka dayalı gerçekleşir. Sözleşmeler de hukuk bir parçası olup, farklı tarafların ortak noktalarında yasak, yaptırım, hak ve hürriyetlerini belirlemek maksadıyla düzenlenmektedir.

Sözleşmeler, farklı türlerde ve farklı şekillerde düzenlenmektedir. Bu bazen tarafların istediği gibi düzenlemesine müsaade eden bir yapıda olsa da bazı durumlarda sabit, genel geçer bir yapıya sahiptir.

Eğer taraflar arasında dil farklılığı mevcut ise sözleşmeler çok dilli olarak hazırlanmaktadır. Tüm dillerdeki versiyonu kaynak metne bağlı kalarak tercüme edilmeli, taraflar farklı dillerde olan versiyonlarını okuduğunda aynı şeyi anlamalı ve ortak kanaate varmalıdır. Buna bağlı olarak sözleşme tercüme ve sözleşme çeviri işlemi büyük bir titizlikle, profesyonel kişiler tarafından tercüme edilmelidir.

Okeanos Uluslararası Çeviri ve Yeminli Tercüme şirketi bu bağlamda yıllardır sürdürdüğü ilkeli davranışlarını ve verdiği kaliteli hizmeti sözleşme tercüme ve sözleşme çeviri işlemlerinde de sağlamaktadır. Okeanos Uluslararası Çeviri ve Yeminli Tercüme şirketi, sözleşme tercüme ve sözleşme çeviri işlemlerini profesyonel, deneyimli, hukuk alanında eğitim almış, anadil düzeyinde dil yeterliliğine sahip ve hukuki terminolojiye hakim tercüman, editör ve denetmenden oluşan kadro ile gerçekleştirmektedir.

Okeanos Uluslararası Çeviri ve Yeminli Tercüme verdiği tercüme ve çeviri hizmetini kalite standartları kapsamında sağlamakta ve bunun için sadece tercüme sektörüne özgü düzenlenmiş ve uluslararası arenada geçerliliği olan EN 15038 Hizmet Kalite Standartları kapsamında işlemlerini yürütmeyi tercih etmiştir.

Kalite ve Güvenin Tercih Edilen Adresi Okeanos

Başarılı bir işletme olmanın temel direğinin kaliteli hizmet anlayışı olduğunun farkında olan Okeanos ilk günden bu yana bu anlayışı sürdürmüştür. Müşteri memnuniyetinin en önemli başarı skalası olduğunun bilincinde olan ve bunu sürdürmeyi her dilde ve her alanda sağlayan Okeanos Tercüme aynı düzeni sözleşme tercüme ve sözleşme çeviri hizmetinde de ortaya koymaktadır.

Hukuk Uzmanlık Gerektirir

Büyük bir titizlikle çeşitli değerlendirmelerle oluşturulan tercüme ekipleri, başarılı ve profesyonel organizasyon ve yönetim ekibi ve teknolojik donanımları sayesinde aranılan hizmeti sağlamayı yıllardır tam da iş dünyası merkezlerinden biri olan Perpa Ticaret Merkezi çatısı altında yurt içi ve yurt dışında sürdürmektedir.

Açık bir vizyona sahip oluşunu sektörel gelişimlere gösterdiği yakın takip ve katıldığı fuar, organizasyon ve seminerlerle de ortaya koyan Okeanos Uluslararası Çeviri ve Yeminli Tercüme şirketi sektör liderliğini yıllarca başarı ile sürdürmektedir.

Okeanos Uluslararası Çeviri ve Yeminli Tercüme şirketi kurulduğu günden bu yana etik değerlerine ve ilkelerine bağlı çalışmalarını uygun fiyat, kalite ve hızlı tercüme anlayışı ile de birleştirerek tüm dil ve alanlarda olduğu gibi sözleşme tercüme ve sözleşme çeviri hizmetinde de ortaya koymaktadır.

Sözleşme tercümesi, sözleşme çevirisi, hukuki tercüme ve hukuki çeviri hizmeti kapsamında daha detaylı bilgi ve fiyat teklifi için www.okeanostercume.com.tr adresimizden ya da info@okeanostercume.com.tr adresimizden ya da 0212 221 45 21 numaralı telefonumuzdan ya da 0553 910 31 32 numaralı whatsapp hattımızdan kurumsal müşteri temsilcilerimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir