Seyahat Vize Tercümesi

Seyahat vize tercümesi ve seyahat vize çevirisi hizmeti tüm vize türlerinde ve tüm çeviri hizmetlerinde olduğu gibi Okeanos Uluslararası Çeviri ve Yeminli Tercüme şirketi ve uzman ekibi tarafından sağlanmaktadır.

Gitmek gerek bazen. Toplayıp valizleri, biletleri kestirip sadece öylesine, sessizce gitmek gerek. Hesap yapmadan, plan yapmadan yollara düşmek gerek belki de.

Gezmek, görmek, yeni kültrüler, yeni toplumlar tanımak amacıyla farklı ülkeler, farklı coğrafyalarda geziniriz.

Dünya içinde en güzel renkleri barındıran kocaman bir kartela…Farklı renkler, farklı yüzler, yeni kıtalar keşfetmek gerek belki de kendi içimizde. Hemen herkesin gezmek, görmek keşfetmek için can attığı yeni yerler vardır.

Avrupa, Uzak Doğu, Balkanlar ya da fırsatlar ülkesi Amerika…

Birden fazla Schengen Bölgesi ülkesini gezmek isteyen kişilerin vize başvurusunda bulunmadan önce yapması gereken bazı işlemler bulunmaktadır. Eğer tek seferde birkaç ülkeye seyahat etmeyi planlıyorsanız kalış ya da ziyaret gününüzün en uzun olduğu ülkenin konsolosluğuna başvuruda bulunmanız en doğrusu olacaktır. Birden fazla giriş izni aldıktan sonra vize süreniz boyunca dilerseniz tüm Schengen ülkelerine giriş ve çıkış yapabilirsiniz.

Vize başvurusunda bulunulurken vize almak isteyen kişinin şahsen evraklarını konsolosluğa elden teslim etmesi gerekmektedir. Vize evrak işlemleri ve vize randevusu ve tüm işlemlerinin gitmeyi planlanan tarihten en geç 15 gün öncesinde tamamlanması gerekmektedir.

Hemen her Schengen ülkesi aynı evrakları ister ve aynı prosedürü uygular. Yalnızca yine de vize alınmak istenen ülkenin konsolosluğundan gerekli evrak ve işlemler ile ilgili bilgi alınması doğru olur. Ekonomik durum, kimlik doğrulama evrakları ile ilgili ufak nüans farklılıkları olabilir.

Seyehat Vizesi İçin Gerekli Olan Belgeler:

    • Başvuru formu

Pasaport

Fotoğraf

Vize ücreti

Seyahat sağlık sigortası

Rezervasyon belgeleri

İş öğrencilik durumuna göre eklenmesi gereken belgeler (güncel vergi levhası fotokopisi, orjinal ve güncel İngilizce faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, sigortalı işe giriş bildirgesi, SGK 4A hizmet dökümü, son 3 ayı gösteren kaşeli ve imzalı maaş bordrosu,

Emekli maaşını gösteren belgeler

Öğrenciler için gerekli belgeler (öğrenci belgesi, tüm masrafları sponsorun üstlendiğini belirten ve ilgili konsolosluğa hitaben yazılmış imzalı vize talep dikelçesi, öğrenciye sponsor olacak kişiye ait maddi destek verebileceğine dair kanıtlayıcı ek evraklar)

Vize başvuru formundaki tüm boşluklar uygun şekilde doldurulmalıdır.

Başvuru formuna eklenen fotoğrafın pasaport fotoğrafı gibi aydınlık arka plana sahip ve yüzü açık ve net gösterir şekilde olmalıdır.

Pasaportun uçuş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli olması gerekmektedir.

Schengen Bölgesi giriş çıkış, uçuş ve otel rezarvasyonlarını gösterir belgeler vize evraklarına eklenmelidir.

Seyahat sigorta poliçesi güvencesi tüm acil sağlık ve hastane hizmeti ve sağlık sorunları nedeniyle Türkiye’ye geri gelmeyi kapsayacak şekilde olmalıdır. Seyahat sağlık sigortasının kalınan tüm gün sayısına bağlı olarak 30.000 avroya kadar yapılan tüm masrafları karşılayabilecek kapsamda olması gerekir. Seyahat sağlık sigortasının tüm Schengen ülkelerinde geçerli olması ve vize başvurusundan önce satın alınmış olması gerekir. Vize red durumunda iptal edilebilir.

Schengen bölgesinde kalma süresi boyunca tüm konaklama süresince konaklamanın ispatı gerekmektedir.

Schengen süresi boyunca harcamaları ve geçimi sağlayacak ekonomik durumun ispatı gerekmektedir.

Okeanos Uluslararası Çeviri ve Yeminli Tercüme şirketi kurulduğu günden bu yana tüm vize türleri ve vize evrakları tercüme ve seyahat vizesi tercüme işlemlerinde tüm tercüme hizmetlerinde olduğu gibi açıklayıcı ve uygun fiyat, kalite ve hızlı tercüme hizmeti sunmaktadır.

Etik ilkelerine ve değerlerine bağlılığını sürdüren Okeanos Uluslararası Çeviri ve Yeminli Tercüme şirketi Perpa Ticaret Merkezi’nde bulunan ofisinden yeminli tercüme ve noter onaylı tercüme hizmetlerini uzmanlaşmış ekibi ile sürdürmektedir.

Seyahat vizesi ve vize evrakları tercümesi ve yeminli tercüme hakkında daha detaylı bilgi ve fiyat teklifi için www.okeanostercume.com.tr adresimizden ya da info@okeanostercume.com.tr adresimizden ya da 0212 221 45 21 numaralı telefonumuzdan ya da 0553 910 31 32 numaralı whatsapp hattımızdan kurumsal müşteri temsilcilerimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir