Sevgili Barış Manço Ölüm Yıl dönümünde Anıyoruz…

“Adam Olacak Çocuk”lar Bugün Barış Abi’lerini Arıyor ve Anıyor

Sevgili Barış Manço Ölüm Yıldönümünde Anıyoruz…

Sanırım hepimizin ilk yerli masal kahramanı, ilk süper kahramanı oldu Barış Manço. Tanıyan tanımayan herkesin sevgi ve vefayla kalbinin bir köşesinde saklı tuttuğu biri o. İçimizdeki çocukların en güzel çocukluk anılarından biri Barış Abimiz.

Sevgili Barış Manço, 2 Ocak 1943 yılında Üsküdar’da doğdu ve 1 Şubat 1999 yılında Kadıköy’de aramızdan ayrıldı. Bugün aramızdan ayrılmasının tam 20. Yılı ve bizler hepimiz içimizdeki çocuklarla hep bize verdiği 10 puanlarla onu saygıyla, sevgiyle, büyük bir özlemle anıyoruz ve kendisine adam olmaya dair söz veriyoruz.

Türk sanatçı, şarkıcı, besteci, söz yazarı, TV programı yapımcısı ve sunucusu, köşe yazarı, Devlet Sanatçısı ve Kültür Elçisi ve hepimizin uzun saçlı, sevgi dolu Barış Abisi…

Dolu dolu bir hayatı ve hayat hikayesi olan Barış Manço’yu en özel ve en güzel yapan sanırım sevgisiydi. Çocuklara, insanlara, dünyaya olan sevgisi.

Anadlou Rock ve Rock müziğin Türkiye’de öncüsü olan Barış Manço, müzik hayatına Galatasaray Lisesi’nde başlamıştır. Şişli Terakki Lisesi’nde lise öğrenimini tamamlamış ardından Yüksek Öğrenimini Belçika Kraliyet Akademisi’nde “resim grafik iç mimari” alanında birincilik ile tamamladı.

Müzik Hayatı

Bestelediği 200’ün üzerinde şarkı ile on iki altın ve bir platin albüm ve kaset ödül kazandı. Şarkılarının bir bölümü Arapça, Bulgarca, Flemenkçe, Almanca, Fransızca, İbranice, İngilizce, Japonca ve Yunanca olarak yorumlandı. Yaptığı televizyon programı ile birlikte Dünya’nın birçok ülkesini gezmiş ve sonrasında “Barış Çelebi” olarak anılmıştır. 1991 yılında Devlet Sanatçısı Unvanı aldı.

1988 yılında televizyonda çocuk ve aile ile ilgili bir eğitim, kültür ve eğlence programı yaptı. Yaptığı 7’den 77’ye adlı televizyon programı 98 ılı Haziran ayında 378 kez ekrana gelerek kırılması zor bir rekora imza attı.

Saygıdeğer Barış Manço’yu bugün yine tüm çocuk kalplerimizle sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir