Schengen Vizesi, Schengen Vizesi Nasıl Alınır? Schengen Vizesi Hangi Ülkelerde Geçerlidir?

Schengen Vizesi, Schengen Vizesi Nasıl Alınır? Schengen Vizesi Hangi Ülkelerde Geçerlidir?

Hayallerimizin Ülkesine Bir Vize Lütfen

Hayaller, planlar ve bekleyen yeni maceralar...

Kurduğumuz hayallerin peşinden giderken planlı ya da plansız macera dolu bir hayale yol alırken yapılması gereken ve elimize ayağımıza dolanan ilk aşama vize işlemleridir.

Aklımızda bir konteynır dolusu soru ile mücadele etmeye başlarız. Pasaport işlemleri? Vize evrakları? Hangi vize türü? Vize için hangi evraklar gerekli? Schengen vize evrakları nelerdir? Hangi ülkeden daha kolay vize alabilirim? Vize başvuru ücretleri?

Çin Seddi Misali Schengen Vizesi...

Vize işlemleri çoğunlukla zorlu süreçlerdir. Gerekli evrakların tek tek toplanması, bekleme süreci, harcamalar ve en önemlisi çıkacak çıkmayacak kaygısı ile geçirilen bekleme süreçleri.

Schengen vizesine başvuru yaparken yerine getirilmesi gereken bazı şartlar bulunmaktadır. Birden fazla ülkeye seyahat düzenlecek ise en uzun süre konaklama yapılacak ülkenin konsolosluğuna başvuruda bulunulması gerekmektedir. Çoklu giriş hakkı edinilmesi durumunda vize süresince tüm Schengen ülkelerine giriş ve çıkış yapılabilmektedir.

Schengen vize işlemleri sırasında randevu tarihine kadar gerekli olan evrakları eksiksiz tamamlamak ve elden teslim etmek gerekmektedir. Vize randevu tarihi planlanan vize tarihinden en az 15 gün önce alınmalıdır.

Turizm Amaçlı Schengen Vizesi Başvuru İşlemleri İçin Gerekli Belgeler

Schengen Vize Başvurularına dair Evraklara İlişkin Bilgiler;

  • Vize Başvuru Formu: Vize başvuru formu okunaklı ve tam olarak doldurulmalı ve arkasında yer alan iki imza kısmı da imzalanmalıdır. 18 yaş altı kişiler için ebeveyni ve yasal vasisi tarafından imzalanmış kendilerine dair ayrı bir başvuru formu sunmalıdır.
  • Pasaport: Schengen bölgesinden çıkış tarihinden itibaren en az 90 gün daha geçerlilik süresi olan bir pasaport olmalıdır. Pasaportun son 10 yıl içerisinde edinilmiş olması ve en az iki boş sayfasının olması gerekmektedir. Evlilik sonrası soyadı değişikliği yapan kişilerin yeni pasaportlarını evlilik sonrası 3 ay içerisinde almış olmaları gerekmektedir.
  • Fotoğraf: Kriterlere uygun 6 ay içerisinde çekilmiş vesikalık fotoğrafların olması gerekmektedir.
  • Vize Ücreti: Schengen vizesi kapsamında 60 Eur vize başvuru ücreti talep edilmektedir.
  • Seyahat Sağlık Sigortası: Seyahat tarihinden bir gün öncesinde başlayıp ve seyahatin bir gün sonrasında biten 30.000 Euro teminat kapsamında Schengen ülkelerinde geçerli olan Seyahat Sağlık Sigortası düzenlenmelidir.
  • Seyahat Masraflarının Nasıl Karşılanacağını Gösterir Belge: Son 3 ay banka hesap hareketlerini gösteren banka tarafından onaylanmış hesap hareketleri gibi evraklar yeterli olacaktır.

Turizm Amaçlı Schengen Vizesi Başvuruları İçin Gerekli Belgeler

Başvuru Sahibi Çalışan İse;

  • Başvuru formu
  • Pasaport
  • Fotoğraf
  • Vize ücreti
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Ulaşım ve komnaklama bilgilerini gösterir belge
  • Otel rezervasyonları veya seyahat planını gösterir belgeler 
  • İşveren mektubu ve/veya izin onayı (sirket yazisi sirketin antetli kağidına yazılmış, orjinal kaşe ve imzalı olmalıdır)
  • Şirketin faaliyet belgesi (bağlı bulunulan ticaret odasından alınmalı)
  • Ticaret sicil gazetesinin nüshası
  • Vergi levhası kopyası
  • SSK` lı calışanlar icin SSK İşe Giris Bildirgesi (kaşeli imzalı),
  • Son 3 aylık hizmet dokümü (kaşeli imzalı)
  • Düzenli geliri gösterir belgeler: örnek; son üç ayın maaş bordroları veya maaş yazısı (kaşeli imzalı)
  • Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler (banka hesap dökümü)
  • Kimlik fotokopisi
  • Evlilik cüzdanı fotokopisi
  • Pasaportun resimli sayfasının kopyası ve eski Schengen vizelerinin kopyaları

B)Başvuru sahibi şirket sahibi ya da ortağı ise:

  • Başvuru Formu
  • Pasaport
  • Fotoğraf
  • Vize ücreti
  • Seyahat Sağlık Sigortası
  • Ulaşım ve komnaklama bilgilerini gösterir belge
  • Otel rezervasyonları veya seyahat planını gösterir belgeler 
  • Şirketin faaliyet belgesi (bağlı bulunulan ticaret odasından alınmalı)
  • Ticaret sicil gazetesinin nüshası
  • Vergi levhası nüshası
  • Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler (banka hesap dökümü)
  • Kimlik fotokopisi
  • Evlilik cüzdanı fotokopisi
  • Pasaportun resimli sayfasının kopyası  ve eski Schengen vizelerinin kopyaları

C) Başvuru sahibi  emekli ise:

  • Başvuru Formu
  • Pasaport
  • Fotoğraf
  • Vize ücreti
  • Seyahat Sağlık Sigortası
  • Ulaşım ve komnaklama bilgilerini gösterir belge
  • Otel rezervasyonları veya seyahat planını gösterir belgeler 
  • Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya  emekli cüzdanı)
  • Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler (banka hesap dökümü)
  • Kimlik fotokopisi
  • Evlilik cüzdanı fotokopisi
  • Pasaportun resimli sayfasının kopyası  ve eski Schengen vizelerinin kopyaları

D) Başvuru sahibi öğrenci ise:

  • Başvuru Formu
  • Pasaport
  • Fotoğraf
  • Vize űcreti
  • Seyahat Sağlık Sigortası
  • Ulaşım ve komnaklama bilgilerini gösterir belge
  • Otel rezervasyonları veya seyahat planını gösterir belgeler 
  • Öğrenci Belgesi (QR Barkodlu)
  • Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler (banka hesap dökümü)
  • Sehayat masraflari ebeveyn tarafindan karsilanacak ogrencinin ilgili aile bireyine ait ayni nitelikteki banka hesap dokumanı ve masrafları karsilayacağına dair imzali yazısı.
  • Kimlik fotokopisi
  • Pasaportun resimli sayfasının kopyası  ve eski Schengen vizelerinin kopyaları
  • Ebeveyninden noter tasdikli muvafakatname (Başvuru sahibi reşit değil ise/18 yaşın altındaysa ve yalnız veya sadece bir ebeveyn ya da yasal vasi ile seyahat ediyorsa) NOT: Seyahat eden ebeveyn evli değil ise veya ebeveynlik yetkisi sadece kendisindeyse (bu koşul geçerli değildir)

Schengen Bölgesine Üye Ülkeler

Belçika

Avusturya

Çek Cumhuriyeti

Danimarka

Estonya

Finlandiya

Fransa

Almanya

Yunanistan

Macaristan

İzlanda

İtalya

Letonya

Litvanya

Lüksemburg

Malta

Hollanda

Norveç

Polonya

Portekiz

Slovakya

Slovenya

İspanya

İsveç

İsviçre

Lihtenştayn

Okeanos Uluslararası Çeviri ve Yeminli Tercüme şirketi tüm vize türleri ve tüm ülkelere düzenlenecek evrakların vize ve konsolosluk evrak tercümelerinde olduğu gibi schengen vize işlemlerinde de uygun fiyat, kalite ve hızlı tercüme kriterlerini etik değeleri çerçevesinde merkez ofisinin bulunduğu Perpa Ticaret Merkezi’nde gerçekleştirmektedir. Yılların deneyimi sayesinde konsolosluk işlemleri, vize evrakları konusunda müşterilerine doğru bilgi aktarabilen profesyonel ekibi sayesinde vize evraklarına gerçekleştirilen yeminli tercüme ve yeminli çeviri işlemlerinde Okeanos Uluslararası Çeviri ve Yeminli Tercüme yıllardır başarılı çalışmalarını sürdürmektedir.

Schengen vize tercümesi ve çevirisi hizmetleri hakkında daha detaylı bilgi ve fiyat teklifi için www.okeanostercume.com.tr adresimizden ya da info@okeanostercume.com.tr adresimizden ya da 0212 221 45 21 numaralı telefonumuzdan ya da 0553 910 31 32 numaralı whatsapp hattımızdan kurumsal müşteri temsilcilerimiz ile iletişime geçebilirsiniz.