Pasaport Tercümesi 2023

Pasaport tercümesi, kendi ülkesi haricinde başka ülkelere seyahat etmek isteyen vatandaşlar yanlarında pasaport bulundurmak zorundadır. Pasaport gitmek isteğiniz ülkelere giriş ve çıkışlarda kimlik yerine geçen resmi belge olarak tanımlanabilir. Pasaport ve tercümesi ile ilgili merak ettikleriniz ve bilgileri:

Noter Onaylı Pasaport Tercümesi 

Yabancı bir ülkenin vatandaşlığına ve pasaportuna sahipseniz ve yurt içinde resmi bir işlem yapacaksanız veya T.C pasaportunuz ile yurt dışında resmi işlem yapacaksanız, bütün bu işlemlerde kullanılmak üzere gerekli olan çeviri işlemidir. Herhangi bir tercüme bürosu ile pasaportunuzun yeminli tercümesini ve noter tasdikini gerçekleştirdikten sonra bütün resmi işlemlerde kullanabilirsiniz….

Pasaport Çeşitleri Nelerdir?

Mesleki durumlara ve statülere göre pasaportlar 4’e ayrılmaktır:

  • Yeşil (Hususi) Pasaport
  • Bordo (Umuma Mahsus) Pasaport
  • Siyah (Diplomatik) Pasaport
  • Gri (Hizmet) Pasaport
  • Yeşil (Hususi) Pasaport Nedir?

Bakanlara ve birinci, ikinci ve üçüncü derecede görev yapmakta olan devlet memurlarına ve 25 yaşını doldurmadığı sürece çocuklarına verilen pasaport türüdür. Yeşil pasaport aracılığıyla çoğu ülkeye vizesiz olarak giriş yapılabilmektedir.

Bordo (Umuma Mahsus/Umumi) Pasaport Nedir?

Türk vatandaşlarının ve KKTC vatandaşlarının alabileceği pasaport türüdür. Yaş farkı gözetmeden herkes için ayrı ayrı düzenlenmektedir. Umumi (bordo) pasaportlar en az 6 ay süreyle, 18 yaşından küçükler için en çok 5 yıl süreyle, 18 yaşından büyük olanlar için ise en çok 10 yıl süreyle verilmektedir.

Siyah (Diplomatik) Pasaport Nedir?

Büyükelçiliklerde ve konsolosluklarda görev yapan diplomatlara, TBMM üyelerine, valilere, belediye başkanlarına, Danıştay, Sayıştay ve Yargıtaylara, üst düzey devlet kadrolarına verilmek üzere düzenlenen pasaport türüdür. Siyah (diplomatik) pasaportlar için hiçbir harç ödenmemektedir.

Gri (Hizmet) Pasaportu Nedir?

Yeşil ya da siyah pasaportu olmayıp, hükümet tarafından ya da hususi idareler ve belediyeler tarafından resmi bir görev ile yurtdışına gönderilen kişilere ve 25 yaşına kadar çocuklarına verilen pasaport türüdür.

Pasaport İçin Gerekli Evraklar

Kimlik (Bordo, Yeşil, Gri)

2 adet biyometrik fotoğraf (Bordo, Yeşil, Gri)

Varsa eski pasaportlar (Bordo, Yeşil)

Pasaport harcı dekontu (Bordo)

Defter ücreti dekontu (Yeşil, Gri, Bordo)

Matbu talep formu ve kaşeli belge orjinali (Yeşil)

Başvuru yazısı (Yeşil, Gri)

Hizmet damgalı pasaport için talep formu (Gri)

Pasaport Nasıl Alınır? 

Pasaport alabilmek için hazırlamanız gereken evraklarınızın yanı sıra yapmanız gereken işlemler bulunmaktadır. Detaylı bilgisi için tıklayınız

Pasaport Randevu Nasıl Alınır?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün internet adresi üzerinden işlemler gerçekleştirilmektedir. İlgili sayfaya ulaştıktan sonra randevu oluşturabilmek için yapmanız gereken işlemler sırasıyla takip edilmelidir. Randevu sayfasına ulaşabilmek için tıklayınız

Pasaport Çevirisi Neden Gereklidir?

Pasaportunuzun,

Vize işlemleri için,

Ülkelere giriş için,

Ülkenin resmi dili baskın bir dil değilse,

Vatandaşlık işlemleri için,

Yabancı uyruklu kişilerde kimlik görevi teşkil ettiği için,

isteyen kurumun türüne göre RESMİ İŞLEMLER İÇİN onaylı tercümesine ya da yalnızca yeminli tercüme işlemine ihtiyaç vardır.

Çeviri işlemi gerçekleştirilen pasaport noter onayına tabi ise 2 nüsha halinde (kişinin talebine göre nüsha sayısı artabilir) düzenlenir. Tercümanın bağlı bulunduğu noterliğin adının, ilgili noterlikte imzaya yetkili olan katibin adının, tercümanın adının ve ikametgah adresinin yer aldığı bir yazı tercümesi gerçekleştirilen pasaporta eklenmesi gerekmektedir. Sonrasında çevirinin aslına uygun olarak kaynak dilden hedef dile çevrildiğine dair ibare, yeminli tercümanın adı soyadı, imzası ve noterliğe bağlı yeminli tercüme ofisinin kaşesi pasaport tercümesi üzerinde bulunmalıdır. Tüm bu işlemler gerçekleştikten sonra pasaport tercümesi noter tasdiki için hazır hale getirilmektedir. Bazı kurumlar noter onayı talep etmemektedirler. Bu durumda tercümesi üzerinde yeminli tercüman adı soyadı, imzası ve bağlı bulunduğu tercüme bürosunun kaşesinin bulunması yeterlidir.

Acil Pasaport Tercümesi İşleriniz için Çeviri Çözümleri…

Çeviri Çözümleri, vize işlemleri ya da vatandaşlık işlemleriniz için zamandan tasarruf etmek ve işlerinizi kolaylıkla halledebilmeniz adına pasaport tercümelerinizi uzman tercüme ekibiyle uygun fiyat, zamanında teslimat politikası dahilinde gerçekleştirmektedir.

Noter onaylı pasaport tercümesi hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak ve fiyat teklifi almak için info@ceviricozumleri.com adresimize e-posta gönderebilir ya da 0212 221 45 21 numaralı telefonumuzdan ve 0553 910 31 32 numaralı mobil / whatsapp / telegram hattımızdan müşteri temsilcimizle iletişim sağlayabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir