Noter Onaylı Tercüme

Resmi işlemlerde kullanılacak olan belgelerinizin tercümelerinde pek çok sebepten dolayı noter onaylı tercüme işlemine oldukça fazla ihtiyaç duyulmaktadır.

Noter Tasdikli Tercüme Nedir?

Üniversitelerin ilgili yabancı dil bölümlerinden mezun ya da yabancı dil bildiğine dair sertifikası ya da belgesi bulunan kişilerin noter huzurunda yemin etmeleri sonucu elde ettikleri yeminli tercüman unvanı altında gerçekleştirdikleri tercümelerin Noterler Birliği‘ne bağlı noterliklerce onaylanması sürecidir.

Tercüman aracılığıyla yeminli tercümesi gerçekleştirilen evrakın noter onayını yalnızca tercüme yaptırdığınız tercüme bürosunun bağlı bulunduğu noter tarafından gerçekleştirebilmeniz mümkündür.

Noter tasdikli tercüme işlemiyle evraklarınız resmiyet kazanmakta ve böylelikle resmi kurumlarda kullanılabilme özelliği kazanmaktadır.

noter onaylı tercüme

Noter Onaylı Tercüme Gerektiren İşlemler Nelerdir?

Resmi kurumlar tarafından vize, vatandaşlık, ikamet, çalışma, eğitim, sağlık, bankacılık işlemleri, evlilik, boşanma vb. kişisel talepler ya da şirket kuruluş ve tescil işlemleri, uluslararası ihaleler, anlaşmalar gibi kurumsal taleplerden dolayı pek çok belgenin noterli tercüme işlemi talep edilmektedir.

Onaylı Tercümesi Talep Edilen Belgeler Nelerdir?

Pasaport, kimlik, aile cüzdanı, nüfus kayıt örneği, doğum belgesi, bankacılık evrakları, sözleşme, vekaletname, ticaret sicil gazetesi, imza sirküleri, vergi levhası, sicil tasdiknamesi, faaliyet belgesi, oda sicil kaydı vb. pek çok belgenin noter tasdikli tercüme ihtiyaç duyulmaktadır.

Onaylı Tercümede Nelere Dikkat Edilmelidir?

Eksiksiz ve doğru tercüme hizmeti sağlanmalıdır.

Tarih ve rakamlar doğru yazılmalıdır.

Dil bilgisi, yazım ve imla kurallarına dikkat edilmelidir.

Tercüme işlemi gerçekleştirilen evrakın ikinci kez kontrolü sağlanmalıdır.

Tüm bu süreçlere dikkat edildiği takdirde sorun yaşama ihtimaliniz oldukça düşüktür.

Deneyimli tercüman kadrosuna sahip bir yeminli tercüme bürosu ile çalıştığınız takdirde ise sorun yaşama ihtimaliniz sıfırdır.

çeviri çözümleri

Noter Onaylı Tercüme Taleplerinizde Çeviri Çözümleri…

Çeviri Çözümleri, her biri belirli bir uzmanlık alanına sahip ve deneyimli tercüman kadrosu ile hizmet vermektedir. Müşterilerinin talep, beklenti ve ihtiyaçları doğrultusunda doğru, kaliteli ve hızlı tercüme sunmak hedeftir.

Noter onaylı tercüme (noter tasdikli tercüme) hizmetlerimiz ile ilgili olarak daha detaylı bilgi ve fiyat teklifi almak için info@ceviricozumleri.com adreslerinden bizlere ulaşabilir ya da 0553 910 31 32 mobil & whatsapp & telegram veya 0212 221 45 21 numaralı hatlarımızdan müşteri temsilcimizle iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Makaleler