Mükemmel Bir Tatil Planı Nasıl Yapılır?

Uzun bir çalışma sezonu geçirdiğimizde iyi bir tatil yapmak istiyorsanız yapacağınız tatil süresi boyunca sağlıklı bir tatil yapmak sizin için daha önemlidir. Çok kısa süreli gittiğimiz yerde pişman olmamak ve keyifli bir tatil geçirdikten sonra da dinlenmiş olarak geri dönmeyi hepimiz istiyoruz. Bunun için doğru bir tatil planını oturup tekrar bir gözden geçirmemiz gerekir.

Mükemmel Bir Tatil Planı Nasıl Yapılır?

Öncelikle şunu belirlemelisiniz ki; her kişinin kendi zevki ve yaşayış tarzı farklıdır. İçinde bulunduğun kültüre, alışmış olduğun yaşam tarzına ve kendi zevklerine göre bir tatil planı hazırlamak istersin. Yani kendi zevklerine göre gideceğin yeri belirlemelisin. Gitmek istediğiniz yer belki denizi olan sakin bir sahil kasabası olabilir ya da tamamen değişik şeyler içerisinde ve yeşilliklerin bulunduğu bir yolda yürürken bu huzuru tatmak isteyen birisi olabilirsin. Belki senin için tatil demek, yeni yerler keşfetmek olabilir. Böyle bir merakın varsa da buna göre bir rota oluşturmak kısa kısa belli noktaları ziyaret ederek tatilini ilerletebilirsin.

Belki de senin için yemek yemek çok önemlidir, farklı lezzetleri tatmak ön plandadır. Tatil planını birkaç şehirden oluşacak şekilde tasarlayarak o ilin en beğenilen yemeklerine gidip tatmak tasarısı yapabilirsin. Senin için tatil belki farklı sanatsal yapıları görmektir. Ona göre bu tür sanatsal faaliyetlerin gerçekleştirdiği bölgeyi belirledikten sonra ona göre kendine bir tatil planı çizebilirsin.

Bir kaç madde halinde ilk kısmı gerçekleştirdikten sonra neler yapman gerektiğine bakacak olursak;

tatil planı

İşte İdeal Tatil Planı

Öncelikle kendine hitap edecek tatil planlamasının hemen ardından gideceğin yerin araştırmalarına başlamalısın. Gideceğin yer nasıl bir yer olacak ? Çok kalabalık mı, çok sessiz sakin bir yer mi ? Yakınında sürekli restoranların olduğu , eğlence yerlerinin olduğu bir nokta mı ya da tamamı ile hiçbir restoranın ya da eğlence mekanının olmadığı doğa içinde bir yer mi olacak ? Bunun bir araştırmasını yapman gerekiyor.

Ardından bu yere ulaşmak senin için ne kadar yakın ya da uzak olacak yani mesafeleri ölçümü yapmalısın. Ulaşım konusu senin oraya asıl hedeflerine ulaşma noktasında ki bir aracıdır. Böyle olduğu için senin tatilinin süresini uzatan ya da kısaltan şey olacaktır.

Ve ne kadar çok o bölgeye ulaşma zorlaştıkça o kadar çok da zevkten azalmalar yaşanabilir. Bu yüzden hangi yollar ile ulaşım sağlayacaksın; uçak mı, otobüs mü yoksa kişisel araban kişisel? Bunun saatleri ile beraber bir planlamasında yapıp sonrasını değerlendirmeniz doğru olacaktır. Alternatif uçuş ya da alternatif minibüs biletlerini tercih ederek parasal olarak kendine katkıda bulunmuş olursun.

Tatil Planı Yaparken Deneyimlerden Faydalanın…

Daha önce herhangi bir tatil deneyimin olmamış olabilir veya sürekli yapmışsın rutinin dışında farklı bir şey düşünüyor olabilirsin. Bunun içinde etrafındaki kişilerden, arkadaşlarından, tanıdıklarından gittikleri yerlere dair bilgiler alabilirsin . Gittikleri yerlerde ki konaklamalarda neler yaptıklarını, mekanların uzaklık mesafelerini, yeme – içme tarzları, yeme içmenin maliyeti gibi küçük küçük noktaları dinleyip fikir alabilirsiniz.

Özellikle bir otele yerleşip otelde tatil yapmayı planlıyorsanız ya da bir pansiyonda öncesinde internet üzerinden eş, dost çevresinde ya da işte arayarak gidip en azından bir kere görerek nasıl bir yer olduğuna bakmak sizin için çok önemlidir. Gittiğimiz yerde istemediğiniz bir manzara ile de karşılaşmış olabilirsiniz. Onunla beraber tatiliniz başlamadan bitme noktasına gelebilir. İnternet üzerinden gideceğiniz yer ile ilgili yorumları araştırarak defterinize yazınız.

Eğer kısa süreli tatil planlamazsanız ve yeteri kadar araştıracak ve plan yapacak bir zamanınız yoksa ve yeni bir yerde keşfetmek istiyor ama tasarruf etmek de istiyorsanız; yerel turlar size büyük bir fırsat sağlayacaktır. Ortak yapılan turlar gidiş – dönüş rotaları belli olan, saatleri belli olan hangi saatte ne yapacağınızın belirlendiği, gideceğiniz mekanları ve yiyeceğinizi yemek restoranlarının da belirlendiği yerleri olduğu için tüm harcamaları ile beraber listeleri de sizlere sunulacaktır. Sizin tatil planınızı bi nevi turlar ele almış ve planlamış olacaktır. Dar zamanda tatil yapacak olanlar içinde turları keşfetmeleri önerilir.

İdeal tatil planı nasıl yapılır sorunuza katkıda bulunacak ilave linkler :

Yabancı kaynaklardan tavsiyeler için tıklayınız…

Yurtdışı tatil planı önerileri için tıklayınız…

İyi tatiller…

Çeviri Çözümleri

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir