Maşukiye Kirazlı Yaylası

Bir hafta sonu doğa ile baş başa kalmak ve doğanın verdiği huzurun tadını çıkarmak istiyorsanız sizi Maşukiye Yaylası’na davet ediyoruz. İzmit Sapanca’ da bulunan Maşukiye, temiz havası, doğası, doğal ormanları, insana huzur veren akarsuları ile huzur bulacağınız ve ruhunuzu dinlendireceğiniz bir yer. Deniz seviyesinden yüksekte yer alan sapanca gölünün kıyısında piknik yapmak ve biraz daha yükseğe çıkıp Kirazlı yaylasından sapanca ve İzmit manzarasını izlemek insanın deşarj olmasını, ruhunu yenilemesi ve huzur bulmasını sağlıyor. Kirazlı Yaylası doğa yürüyüşü yapmak, doğal manzarayı izlemek, geceyi doğa da geçirmek, ailecek piknik yapmak için cennetten bir köşe gibi sizleri bekliyor. Kirazlı Yaylası’na çıkarken ister araba yolunu tercih edebilir isterseniz akarsu kenarlarında oluşmuş yürüyüş yolu şeklindeki patikaları tercih edebilirsiniz. Kirazlı Yaylası’nın bir diğer özelliği de yüksekte yer almasından dolayı Sapanca gölünün tüm kıyısını, İzmit körfezinin tüm güzelliğini, doğal ormanların güzelliğini saatlerce bıkmadan yorulmadan izleyebilmeniz. Ayrıca yüksekte yer aldığı için bulutlara daha yakın mesafeden bakabiliyorsunuz. Bu kadar doğal güzelliği olan ve insanı büyüleyen bir doğallığa sahip Maşukiye Kirazlı Yaylası’nı gruplarla, ailecek veya tek başınıza mutlaka ziyaret etmeli ve Sapanca Gölü ile İzmit Körfezi’nin kuş bakışı güzelliğini görmelisiniz.

Maşukiye Kirazlı yaylasına nasıl gidilir ?

Sapanca bölgesi İstanbul’dan yaklaşık olarak 116 km mesafede olan bir bölgedir. Araç ile seyahat ettiğinizde yaklaşık 1 saat 2 dakika sürüyor. Yolun bir kısmı toprak yol olduğundan biraz uzun sürebilir. İstanbul dışından gelecekseniz Maşukiye bölgesine giden minibüslere binerek Maşukiye yaylasına ulaşabilirsiniz. Bu durumda yol biraz daha fazla sürebiliyor.İstanbul’a olan yakınlığından dolayı haftasonu tatiliniz için doğa ile iç içe olmak istediğinizde planlama yapabileceğiniz bir rotadır.

Maşukiye Kirazlı yaylasına yol tarifi için tıklayınız

Maşukiye Kirazlı yaylasında nerelere gidilir ?

Maşukiye bölgesi’ne geldiğinizde Kırkpınar Naturel botanik parkını ziyaret etmeli ve ailenizle birlikte unutulmaz bir botanik gezisi yapmalısınız. Botanik gezisi sonrasında akarsu kenarlarına kurulmuş olan alabalık çiftliklerini gezmelisiniz. Ayrıca Maşukiye de sıcak hava balonları ile doğal güzellikleri havadan görmenizi sağlayan bir balon turu yaparak doğal güzellikleri kuş bakışı izleyerek Kirazlı yaylasına çıkabilir ve yürüyüş yollarını takip ederek aşağı inebilirsiniz. Sapanca gölü kenarında bir yürüyüş yaparak rahatlayabilir veya göl kıyısında piknik yapabilirsiniz.

Maşukiye Kirazlı yaylasında ne yenir ?

Maşukiye Kirazlı yaylasına giderken dere kenarlarına ve dere üzerine kurulmuş taze alabalık restoranlarına uğramalı ve kaşarlı alabalık, kiremitte alabalık denemelisiniz. Bu bölgeye gelenlerin yoğun olarak tercih ettikleri yemek olan alabalık dışında et ve et ürünlerinden oluşan mangal keyfi de yapabilirsiniz. Ayrıca bu bölgeye özgü bir güveç olan fırında güveç de yiyebilirsiniz. Köy peyniri ve organik ürünlerden oluşan bir kahvaltıyı doğa da kuş sesleri eşliğinde yaparak hayatınızda unutamayacağınız anlar yaşayabilirsiniz.

Maşukiye yaylasında nerede kalınır ?

Maşukiye yaylasına geldiğinizde gece kalacaksanız birçok pansiyon, motel, butik otel ve kamp alanı ile karşılaşacaksınız. Eğer doğayı seviyorsanız açık ve orman içinde yer alan kamp alanlarını tercih edebilir ve çadırınızı kurarak buralarda kalabilirsiniz. Eğer sakin bir yerde kalmak istiyorsanız bölge insanları tarafından işletilen motel ve pansiyonları tercih edebilirsiniz. Kirazlı yaylasında evlerini konuk evi olarak belirli bir ücret karşılığında kiralayan köylülerden ev kiralayarak doğal bir yayla evinde uyuyabilir ve ertesi sabah bir köy evinde uyanarak doğal bir kahvaltı yapabilirsiniz.

Maşukiye ziyaretinizde konaklayabileceğiniz yerler için tıklayınız

Tercüme ve çeviri projeleriniz için info@ceviricozumleri.com mail adresimizden ya da 0212 221 45 21 numaralı telefonumuzdan ya da 0553 910 31 32 numaralı mobil & whatsapp & telegram hattımızdan kurumsal müşteri temsilcilerimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Çeviri Çözümleri

İlgili Makaleler