Makine Sektörü Rusya’da

Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme Projesi

Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) desteği en kapsamlı tanımıyla; Türkiye’de sınai ve ticari faaliyette bulunan veya yazılım sektöründe faaliyet yürüten firmaların aktif ihracat yaptıkları pazarlara yenilerini eklemeleri veya ellerinde bulunan pazarda daha fazla paya sahip olabilmeye dair devlet teşvikidir.

UR-GE sadece bir Pazar oluşturma ya da pazarın geliştirilmesinden daha fazlası olup, ihracat yapan şirketlerin faaliyetlerini sürdürülebilir bir şekilde artırmak amacıyla, şirket içi eğitim, danışmanlık, şirket içi yapılanmanın ihracata uygun hale getirilmesi, şirketlerin ihracata yönelik insan kaynakları yönlerinin geliştirilmesi ve şirketlere sistemli Pazar ve dış ticaret araştırmasına dair beceri ve yetkinlik kazandırmayı amaçlamaktadır.

Üretim ve sanayi bir ülkenin en önemli omurgalarından biridir. Bu alan her geçen gün daha çok geliştirilmekte ve ilerlemektedir.

Ticaret Bakanlığı desteğiyle UR-GE kapsamında Bursa Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle makine sektörünün öncüleri Rusya’da ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen organizasyon ile makine sanayinin öncüleri iki ülke arasındaki ticari iş birlikleri ve yatırım fırsatlarını ele aldı ve iş dünyasının önemli temsilcileri ile bağlantılar kurdu.

Rusya Türkiye arasında yaşanan iş ilişkilerini ve Türkiye’nin ihracatını ve üretimini artırmak amacıyla yaptığı çalışmalar başta BTSO ve tüm ülkede çalışmalarına devam etmektedir.

UR-GE Projelerinin İhracatçı Şirketlere Faydaları Nelerdir?

    • İhtiyaç analizi ile başlıyor olması ve firmaların halihazırda içinde bulundukları durumu görmeye ve yeni hedefler belirlemelerine yardımcı olmak.

Firmaların projeden en üst düzeyde faydalanması amacıyla, ihtiyaç analizleri kapsamında ortaya konan sorunların, ortak öğrenme, ortak pazarlama yaklaşımı ile proje süecinde çözümlenmesi

Şirketlerin mevcut olan yalnız aktif kullanılmayan kaynaklarının aktif hale geçirilmesi

Proje kapsamında verilecek eğitim ve danışmanlık faaliyetleri ile firmaların kurumsallaşması, insan kaynakları yönetimi, inovasyon vb. alanlarda gelişmesine katkı sağlanması,

Yurtdışında bulunan potansiyel alıcıların veya hedef pazarların profesyonel anlamda belirlenmesi,

Yurt dışı pazarlama faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi ile üreticinin vizyon kazanması ve uluslararası pazarın istekleri doğrultusunda üretim yapılması sağlanabilmektedir,

Firmaların kendi aralarındaki rekabeti belirleyen koşulların yanı sıra, uluslararası rekabetin koşulları ve öneminin proje kapsamında anlatılması ve ortak hareket etme kültürünün firmalara yerleştirilmesi.

Çeviri Çözümleri Rusya Türkiye trafiğinde her iki ülkeyi ortak dilde buluşturmaktadır. Otomotiv, makine sektörünün öncü firmaları ile çözüm ortaklığını ve sanayi ve ticaret odaları ile iş birlikleri yürüten Çeviri Çözümleri uzman olduğu makine ve otomotiv alanında tercüme başarısını sürdürmektedir. Yapılan ihracatlar kapsamında ortaya çıkan Rusça Tercüme ve Rusça Teknik Çeviri konusunda çözüm odaklı yaklaşımı ile ihracatçıların tercüme ihtiyaçlarını profesyonel bir şekilde çözümleyebilmektedir.

Teknik Tercüme kapsamında manuel, el kitapçıkları, broşürler, kullanım kılavuzları, CE belgeleri, teknik şartnameler ve ihracat ve gümrük evrakları tercüme ve çeviri işlemlerinde hızlı, kaliteli ve uygun fiyatlı çözümler sunmaya devam etmektedir.

Rusça Teknik Tercüme ve Rusça Teknik Çeviri otomotiv, makine, mühendislik, enerji gibi alanlarda kaliteli hizmet sunulmaktadır.

Teknik tercüme sırasında, projenin terminolojisi belirlenir.

Terminoloji konusunda uzman ekip atanır.

Teknik tercüme projesine dair teknik terimlerden oluşan bir terminoloji sözlüğü çıkarılır.

Terminoloji sözlüğü editör ve denetmen kontrolünden geçer.

Projenin tercümesi, editi ve kontrolü tamamlandıktan sonra düzenlemesi yapılarak müşteriye iletilir.

Teknik çeviri ve Rusça yeminli tercüme konularında daha fazla soru ve fiyat teklifi için info@okeanostercume.com.tr adresinden ya da 0212 221 45 21 numaralı telefondan ya da 0553 910 31 32 numaralı whatsapp hattından ulaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir