Kullanım Kılavuzu Tercümesi ve Çevirisi

Okeanos Tercüme, kalite, uygun fiyat ve hızlı tercüme politikasını teknik proje alanında ilk sırada yer alan Kullanım kılavuzu tercümesi ve kullanım kılavuzu çevirisi işlemlerinde de uygulamaktadır.

Kullanım Kılavuzu Nedir?

Kullanım kılavuzu, tüketici kullanımına veya uluslararası satışa sunulan ürünlerin tanıtım, kurulum, kullanım, ve bakımını anlatan teknik içerikli kitapçıklara denir.

Kullanım kılavuzları, ürünlerin tamamlayıcı bir parçası gibi düşünülmelidir. Kullanım kılavuzunun olmaması ya da yeterli donanımda hazırlanmamış olması durumunda, mevzuata göre ürünün güvenliğinin yeterli olmadığı dikkate alınır.

Kullanım kılavuzu, ürünlerin doğru ve yerinde kullanılabilmesi adına düzenlenmektedir. Bu amaç ile, ürün ile ilgili teknik özellikleri, işletme bilgisi gibi bilgilerin kullanıcıya verilmesi amacı doğrultusunda görseller ve açıklayıcı metinlerden oluşan doküman olarak açıklanabilir. Bu bağlamda kullanım kılavuzları, ürünün tamamlayıcı bir parçası olarak görülmektedir.

Kullanım Kılavuzları Yasal Zorunluluktur

Kullanım kılavuzları ile ilgili mevzuatta 24.02.2004 tarih ve 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Kanunu ile başlayan, Garanti Belgesi Uygulama Esaslarına Dair Yönetmelik; Sanayi Mallarının Satış Sonrası Hizmetleri Hakkında Yönetmelik ve Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu Uygulama Esaslarına Dair Yönetmelikler ile devam eden kanun ve mevzuatların tümü Kullanma Kılavuzlarının nasıl düzenleneceğini anlatmaktadır.

TSE ayrıca bu konuda bir çalışma yürütmüş ve TS 11823:1995 Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu Kurallar adlı bir standart oluşturmuştur.

Kullanım Kılavuzunda Bulunması Gereken Bilgiler

  • Üretici, imalatçı ve ithalatçı firmanın adres ve iletişim bilgileri
  • Bakım, onarım ve kullanımda uyulması gereken kurallar
  • Taşıma ve nakliye sırasında dikkat edilmesi gerekenler
  • Kullanım sırasında insan veya çevre sağlığına tehlikeli ya da zararlı olabilecek duruma ilişkin uyarılar
  • Kullanım hatalarına ilişkin bilgiler
  • Ürünün özellikleri ile ilgili tanıtıcı, malın cinsinin, markasının, modelinin, kullanım yerlerinin, teknik özelliklerinin, varsa orijinal resmi web sitesi
  • Tüketicinin kendi yapabileceği bakım, onarım ya da ürünün temizliğine ilişkin bilgiler
  • Bağlantı ya da montajının nasıl olacağını gösteren şema, bağlantı ya da montajının kimin tarafınca yapılması gerektiğine ilişkin bilgiler.
  • Bakanlıkça tespit ve ilan edilmiş kullanım ömrü
  • Servis istasyonları ilke yedek parça malzemelerinin temin edilebileceği yerlerin adı, adres ve iletişim bilgileri ya da çağrı merkezi iletişim bilgileri
  • İthal edilen malların yurt dışındaki üretici firmanın unvanı ve açık adresi ile diğer erişim bilgileri

Teknik projelerde uzman Okeanos Tercüme şirketi, ilk günden bu yana etik değerlerine ve ilkelerine bağlı çalışmalarını uygun fiyat, kalite ve hızlı tercüme ve çeviri anlayışı ile birleştirerek sunmaktadır.

Teknik tercümede Teknoloji

Okeanos Tercüme şirketi özel yazılım ve uygulamalar sayesinde tercümesi yapılan projelerde terminolojik doğruluk ve bütünlüğü sağlamaktadır. Bunun yanı sıra, tercümesi tamamlanan projelerin kontrol ve editlerinde de teknolojik avantajları müşterilerine yansıtmaktadır.

Kullanım kılavuzu tercümesi ve çevirisi hizmeti ile en büyük uzmanlık alanı olan teknik tercümelerde kalabalık ve birçok farklı konuda uzman tercüman ve editör kadrosu ile yürütmektedir. Okeanos, bu hizmeti teknik proje kategorisinde ele alması sebebiyle teknik alanda uzman, deneyimli ve eğitimli kişiler tarafından tercüme edilmektedir.

Kullanım Kılavuzu Tercümesinde EN 15038 Kalite Güvencesi

Okeanos Tercüme, yıllardır sahip olduğu EN 15038 kalite belgesi, tercüme sektörüne özel düzenlenmiş olan Tercüme Kalite Standartları bütünüdür. Bu kapsamda, Kullanım kılavuzu tercümesi ve çevirisi hizmeti sağlayan , her uzmanlık alanına dair detaylı çalışma ve planlama yaparak kalite standartlarına uygun proje Yürütmektedir. Proje teklifi, onay süreci, tercüme, redaksiyon ve ikili kontrol aşaması, teslimat ve geri bildirim süreçlerini tamamlamaktadır.

Kullanım kılavuzu tercümesi ve kullanım kılavuzu çevirisi hizmeti hakkında daha detaylı bilgi ve fiyat teklifi için www.okeanostercume.com.tr adresimizden ya da info@okeanostercume.com.tr adresimizden ya da 0212 221 45 21 numaralı telefonumuzdan ya da 0553 910 31 32 numaralı whatsapp hattımızdan kurumsal müşteri temsilcilerimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir