Hafta Sonları Kültür Turları

Hafta sonları kültür turları; tüm yılın yoruculuğu içerisinde hayalini kurduğumuz otel ya da tatil köylerinde deniz, güneş, kum değildir.

Hafta Sonları Kültür Turları

Sizin amacınız yeni bir yer keşfetmek. O yerin coğrafyasını, yemeğini, o yerin tarihsel unsurlarını, geleneklerini göreneklerini öğrenmek ve geçmiş ile bugünün bağlantısını kuran tarihi mekanlarını ve eserlerini gezmek sizin için uygun olan olacaktır. Kısa süreli belli noktaları gezip çok fazla yer görmek, buralara ait bilgileri öğrenmek, araştırmalar yapmak; belki küçük küçük notlar tutmak, buralara ait fotoğraflar çekmek, video kayıtları yapmak….kültür turu dediğimiz şey aslında buna denk gelir.

Kültür turu dendiğinde aklımıza ne gelmelidir?

Kültür turu dendiğinde aklımıza; deniz, kum, sahil ve dinlenmek, güneşlenmek gibi şeyler değil de daha çok araştırma yapmak, tarihi mekanları gezmek, mimari yapılarına bakmak, müzelerini dolaşmak yani o bölgenin tüm kültürel unsurlarını yansıtacak yerlerini gezip dolaşmak notlar almak, resimler çekmek olarak düşünebiliriz.

Kültür turlarında ne ile karşılaşırız?

Kültür turlarına çıkmak isteyen kişinin amacı öncelikle gezmek ve gezerek bir şeyler öğrenmek olacaktır. Yani bu tatilin sonunda size kazandıracağı çok fazla şey olacaktır. O yöreye ait el işi ürünler ya da yöreye ait yemekler gibi çeşitli kültürleri öğrenmiş olacaksınız.

Turları daha da zengin hale getirebilmek için yöresel festivallere denk geleceğiniz bir zaman dilimi ise onu da kesinlikle değerlendirmenizi öneririz. Festival ve etkinliklerin düzenlendiği alanlara giderek buralarda da değişik anlara şahit olabilirsiniz.

Amacınız sadece güneşin altında güneşlenmek ya da keyifli vakit geçirmek, tembellik yapmak ise bütün bir yılın yorgunluğunu üzerinizden atmak ise kültür turları size uygun değildir. Onu tercih ederken de fiziksel performansınıza ve yıl içinde geçirdiğiniz iş deneyimine göre tercih yapmalısınız. Sürekli belki ayakta olacağınız oradan oraya koşturacağınız, bol bol fotoğraflar çekeceğiniz, farklı mekanları bir anda, birkaç gün içerisinde birkaç yerde birden olacağınız turlar olarak düşünebilirsiniz.

Bir tur kafilesi ile ya da bireysel olarak da tatile çıkıyor olabilirsiniz. Bu turlara toplu olarak ya da pek çok kişi ile yapılan düzenlenen turlara çıkıyor olabilirsiniz. Her iki şekilde de şunu bilmeliyiz ki daha çok amacımız burada bilgi haznemizi geliştirmek ve o yörenin tarihi zenginliklerini görüp öğrenmek ve amacımız bu ise kültür turu sizin için en doğru seçenek olacaktır.

Aklınızda daha net bir plan oluşması için birkaç örnek verecek olursak; şunu bilmeliyiz ki kültür turları normal yapacağımız uzun süreli seyahatler gibi düşünülmemelidir. Tek bir günden oluşan kültür turları da olabilir.

Bir örnek ile kültür turu nasıl olur?

Bir tur ile İstanbul’da kültür turu yapmayı planlıyorsunuz. Örnek verecek olursak İstanbul’da Tarihi Yarımada dediğimiz yere bir kültür turu düzenlendiğini düşünelim. Belirli bir gruba dahil olarak ve bu grup ile günübirlik olarak rahatlıkla gidebilirsiniz. Bunu bir grup ile beraber yapacağınızı düşünürsek öncelikle belirli bir fiyat listemiz olabiliyor.

Günübirlik bir Tarihi Yarımada turu yaklaşık 85 ile 100 TL civarına denk gelebiliyor. Bu hizmet içerisinde sizin başınızda sizin nereye gideceğinize dair eşlik edecek olan rehberlik hizmeti bulunuyor. Bununla beraber fiyata yemeyi içmeyi ve mola verdiğiniz yerlerde alacağınız içecekleri giriş ve çıkış ücretlerini de ödeyen firmalar bulunmakla beraber firmaların çoğu bu kısımları size de bırakabiliyor. Buna da dikkat etmek gerekir. Sizin bütçenize hangisi uygunsa onu tercih edebilirsiniz. Kişisel olarak da günü birlik yola çıkabilirsiniz. Bir turist kafilesi ile beraber de olabilirsiniz.

Kültür Turları

İstanbul Tarihi Yarımada : 85 100 TL arası

Abant turu : 150-200 TL arası

Trilye Cumalıkızık Gölyazı : 175 ile 250 TL arası

Kazdağıları Bozcaada 2 gün üzerinden hesaplanan bu tur: 400 bile 600 TL arası

GAP turu 5 gün 4 gece olarak hesaplanan kültür turu : 1500 ile 2000 TL arası

ÇEVİRİ ÇÖZÜMLERİ

0212 221 45 21 & 0553 910 31 32

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir