Araç Satışı Tercüme ve Sözlü Yeminli Tercüme Hizmeti

Okeanos Uluslararası Çeviri ve Yeminli Tercüme şirketi kurulduğu günden bu yana tüm araç satış işlemleri tercüme ve çeviri hizmetinde uygun fiyat, kalite ve hız kriterlerine yer vererek çözüm sunmaktadır.

Araç satış işlemlerinde noter araç satış ücretini alıcı tarafın ödemesi daha doğru olacaktır. Yalnız bu durum tarafların karşılıklı anlaşması neticesinde değişiklik göstermektedir.

Araç Satışına Engel Durumlar

Noterde araç satış işlemlerinde araca kayıtlı geçiş ücreti ya da herhangi bir vergi borcu olmaması gerekmektedir. Aksi halde araç satış işlemi gerçekleşmemektedir.

Eğer araca kayıtlı motorlu taşıt vergisi ödemesi ya da HGS ve OGS gibi trafik cezaları söz konusu ise ilgili web sitelerinin ilgili linklerinden kredi kartı ya da banka eft işlemi ile ödeme yapmak mümkün.

Noterlik makamı memurları tarafından noterde araç satış ve devir işlemleri sırasında ilk etapta MTV Motorlu Taşıtlar Vergisi borcu olup olmadığı sistemden sorgulanmaktadır.

Sonrasında araca dair kayıtlı trafik cezaları sorgulanmaktadır. Bulunan herhangi bir trafik cezası söz konusu ise araç satış ve devir işlemi durdurulur.

Zorunlu Trafik Muayenesi Sorgusu

Türkiye’de yasal olarak muayenesi olmayan araçların trafiğe çıkması yasaktır. Bu nedenle aracın trafik muayenesinin olup olmadığı da kontrol edilir. Trafik muayenesi yapılmamış ya da bulunmayan araçların satışı da söz konusu olmadığı için noterde araç satış işlemi öncesi trafik muayenesinin yapılması zorunludur.

Noterde satışı yapılan araca dair tüm yasal hak ve yükümlülüklerin otomatik olarak alıcıya geçmesi sebebiyle aracın herhangi borcu, icra ve rehin işlemi söz konusunun olmaması ve muayenesinin yapılmış olması önemlidir. Bu gibi bilgiler araç satış sözleşmesi düzenlenmeden önce noterlik makamı memurları tarafından kontrol edilmektedir.

Araç Alım Satım Devir İşlemleri İçin Gerekli Belgeler

    Ruhsat ya da geçici tescil belgesi

    Trafik belgesi

    Geçerli kimlik, pasaport, ehliyet

    Yabancı uyruklu vatandaşlar için noter onaylı pasaport tercümesi

    Vekil aracılığıyla yapılan satışlarda vekaletname

    Şirket adına yapılan satışlarda vergi numarası

    İmza sirküleri

Noterde Araç Satış İşleminin Gerçekleşmeme Nedenleri

    MTV Borcunu ödeyin

    Araç üzerinde haciz varsa kaldırılmalı

    Araç muayenesi kontrol edilmeli

    HGS-OGS borcu sorgulanır

    Tescile Uygun Tescil Belgesi olmaması

Noterde araç satış işlemleri ücretleri noterlik makamında noter memurları tarafından detaylı belirtilmektedir. Araç satış işlemleri ücretleri yıllara göre ve yapılacak işleme göre değişiklik göstermektedir.

Yabancı uyruklu vatandaşlara yapılan araç satış ve devir işlemlerinde yabancı uyruklu vatandaşın noter onaylı pasaport tercüme ve çeviri işlemi talep edilmektedir. Bunun yanı sıra yabancı uyruklu vatandaşa sözlü yeminli tercüme yapmak için sözlü yeminli tercümanın taraflar ile birlikte noterlik makamında hazır bulunması gerekmektedir.

Okeanos Uluslararası Çeviri ve Yeminli Tercüme şirketi kurulduğu günden bugüne kadar merkez ofisinin bulunduğu Perpa Ticaret Merkezi’nde tüm sözlü yeminli tercüme ve çeviri işlemlerinde ve yabancı uyruklu vatandaşa araç satış işlemlerinde hızlı ve uygun fiyatlı sözlü yeminli tercüme hizmeti sunar.

Sözlü yeminli tercüme işlemi Okeanos Uluslararası Çeviri ve Yeminli Tercüme şirketinin çözüm ortağı olan ve çok sayıda yabancı dilde noter yemin zaptı bulunan Beyoğlu 25. Noterliği çerçevesinde yürütülen birçok işlem gibi başarılı bir şekilde yürütülmektedir.

Okeanos Uluslararası Çeviri ve Yeminli Tercüme şirketi Perpa Ticaret Merkezi’nde yabancı sermayeli şirket kuruluşu tercüme, araç satış işlemleri ve diğer Beyoğlu 25. Noterliği işlemleri ve Perpa Ticaret Odası işlemleri sırasında ihtiyaç duyulan sözlü yeminli tercüme ve çeviri konusunda uzman bir ekiple çalışmaktadır.

Yabancı uyruklu vatandaşlara araç satış ve devir işlemleri sırasında kişinin noter onaylı pasaport tercümesi hazırlanır ve tercüme evrakı eşliğinde sözlü yeminli tercüman noterlik makamında noter huzurunda konuşmaları eksiksiz, tarafsız ve detaylı bir şekilde tercüme eder.

Sonrasında noterde araç satış işlemi gerçekleşir.

Araç satış işlemi tercüme, araç satış işlemi çeviri, noterden yabancıya araç satışı, yabancıya araç satışı, araç satışı tercüme hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi ve fiyat teklifi için www.okeanostercume.com.tr adresimizden ya da info@okeanostercume.com.tr adresimizden ya da 0212 221 45 21 numaralı telefonumuzdan ya da 0553 910 31 32 numaralı whatsapp hattımızdan kurumsal müşteri temsilcilerimizle iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir