Yeminli Tercüman Nasıl Olunur?

Çeviri Çözümleri,  tüm gençlere ve tercüme konusunda kariyer yapmak isteyen tercümanlara kariyer imkanı sunmaktadır. Güncel iş pozisyonlarımız ve staj imkanlarımız için bizlere ulaşabilirsiniz… İşte Yeminli tercüman hizmetimiz ve yeminli tercüman nasıl olunur? sorunuzun cevabı:

Yeminli Tercüman Hizmetimiz

Çeviri Çözümleri ekibi, 50’den fazla dilde hukuk, teknik, ticari ve tıbbi belgeleri yeminli olarak tercüme ediyor. Biçem kılavuzlarının kullanımına beklentiyi karşılamak adına dikkat ederek bir ve birden fazla dilde yeminli çeviriler yapıyor. Yetenekli Yeminli Tercüman kadromuz çağın gereklilikleriyle paralel teknolojik donanımdan faydalanarak terminoloji, çeviri belleği gibi dosyalardan yararlanabiliyor. Bu sayede son ürün, her zaman istekle uyumlu ve müşteri memnuniyetinin yüksek olması ile sonuçlanıyor. Yeminli Tercüman hizmetimiz, hızlı ve acil çeviri seçenekleri sunarak anında tercüme ihtiyaçlarınıza dönüt sağlıyor. Bu sayede yıllardır Yeminli Tercüme alanında sektörün önde gelenlerinden olmaya devam ederek güvenilir bir firma olmayı sürdürüyoruz. Fakat her alanda olduğu gibi Yeminli Tercümede de durmadan sizler için çalışıyor, profesyonel ekibimiz eşliğinde en iyisini hedefliyoruz.

İngilizce Yeminli Tercüman 

Yeminli Tercüme yaparken çeviri hacmi en fazla olan dil İngilizcedir. Bunun nedeni, bir dünya dili olması ve her sektörün içinde var olmasıdır. Günümüzde bazı dillerin çevirisinde dahi aracı olan İngilizce, Yeminli Tercüme ihtiyacı gittikçe artan bir dildir. İngilizce Yeminli Tercüman olmak için de yukarıda bahsedilen süreçten geçmek gerekir. İngilizce Yeminli Tercüme; kira sözleşmeleri, tapu, vize kağıtları, kontratlar vb. belgelerin çevirisi için gereklidir. Çeviri Çözümleri, Uzman İngilizce Yeminli Tercüman kadrosunun önderliğinde nitelikli çeviriler yaparak uygun fiyatlarla müşterilerine sunuyor.

yeminli tercüman

Yeminli Tercüman Kimdir?

Yeminli Tercüman, herhangi bir dili profesyonel olarak bilen, bildiğini kanıtlayabilen ve çeviri edinimine sahip olan kişilerdir. Bu kişilerin diğer çevirmenlerden farkı, ellerindeki yemin zaptı sayesinde belgelerin tercümelerini gözden geçirerek onaylamalarıdır. Yeminli Tercümanın elinden çıkarak tasdiklenmiş bir belgeye mutlak doğru çevrildiği gözüyle bakılır. Bu nedenle Yeminli Tercümanlar, eksik olan ya da yanlış çevrilmiş belgeleri asla onaylamaz. Çünkü bunun sonucunda hukuki prosedürlerle karşılaşabilir ve ceza alabilirler. Bunları göz önüne aldığımızda Yeminli Tercümanların sorumluluklarının daha fazla olduğunu söyleyebiliriz.

Yeminli Tercüman olarak çalışan kişiler, sadece yazılı tercüme yapmak durumunda değildir. Mahkemelere bağlı olarak Bilirkişi Tercüman unvanıyla da çalışabilirler. Fakat bu durumda izlemeleri gereken farklı prosedürler vardır. Önce Yeminli Tercüman belgeleri ile bölgenizdeki noterliğe başvurursunuz ve onay alma durumunda yemin edersiniz. Sonrasında ise gene bölgenizdeki adalet komisyonlarına Bilirkişi Tercüman başvurusu yaparsınız. Her il Bilirkişi Tercüman ilanlarını farklı tarihlerde açmaktadır. Bu noktada başvuruları takip etmek önemlidir.

Yeminli Tercüman Olma Şartları Nelerdir?

Yeminli tercüman olabilmenin şartları net olarak aşağıda belirtilmektedir. Bu şartlar ülkemiz genelinde bütün noterlik makamlarında uygulanmaktadır.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • En az iki dilde yazılı ve sözlü çeviri yapabiliyor olmak ve ispat edebilmek,
  • Sabıka kaydının bulunmaması,
  • Yemin zaptı alınan noterlik makamı ile aynı il sınırlarında ikamet ediyor olmak,
  • Tercihen bir tercüme bürosuna bağlı çalışıyor olmak,

Yeminli Tercüme Nedir?

Yeminli tercüman tarafından yapılan tercüme evraklarının ıslak imza ve kaşe yapılarak resmiyet kazanması işlemidir.

Bazı resmi evrakların sadece tercümesinin yapılması kullanılacak olan yere göre yeterli gelmemektedir. Tercümesinin ardından evrakın da resmiyet kazanması gerekmektedir. Buna bağlı olarak, resmi evrakların tercüme işlemi sonrası müşterinin talebi doğrultusunda yeminli tercüme ya da noter yeminli tercüme da olarak düzenlenmektedir.

Noter Yeminli Tercüme Nedir?

Müşteri talebi ya da kurum talebi sonrasında tercümesi yapılan bazı evrakların resmi makamlar tarafınca tasdik edilmesi gerekir. Tercüme evraklarının resmiyet kazanması noter tasdiki ile sağlanmaktadır. Bu sebeple, yeminli tercüme bürosu tarafından tercüme işlemi tamamlanan evrakların noterlik makamında noter tarafından noter yeminli tercüme olarak tasdiki yapılmaktadır.

Adli Yeminli Tercüman Nasıl Olunur?

Tercümanların adliyenin belirlediği tarihlerde aradığı koşulları sağlayarak yapılan başvuruların ardından edinilen unvandır. Adli yeminli tercüman, adliyelerde mahkeme, dava ve savcılıklarda adalet bakanlığının verdiği yetki ile tercüme yapan kişidir.

Adli Tercüman Olma Şartları Nelerdir?

Adalet Bakanlığı nezninde tercüman olma şartları aşağıdaki gibidir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Başvuru tarihinde fiil ehliyetine sahip olmak
  • En az ilkokul mezunu olmak
  • Başvuru tarihinde 18 yaşını tamamlamış olmak

Bilirkişi Yeminli Tercümanlar Nerede Çalışır?

Bölgesindeki komisyondan onay alan ve Bilirkişi Tercüman listelerinde yer alan kişiler, özellikle bölge mahkemeleri tarafından göreve çağrılır. Mahkemelerde yazılı ya da sözlü tercüme yapabilirler. Yazılı Yeminli Tercüman, çoğu zaman hukuki dava metinlerini ya da hakim gerek görürse kanıtları çevirmekle yükümlüdür. Bunun dışında Sözlü Yeminli Tercüman ise mahkeme huzurunda çevirisinde mutlak doğruluktan yana olacağına dair yemin eder ve yüz yüze tercümeye başlar. Bilgilerin eksiksiz verilmesi ve yorumlama yapılmaması gerekir.

Hakim ya da avukatlar bu gibi bir durumu fark ederse Bilirkişi Tercümanı şikayet edebilir ya da dava açabilirler. Yeminli Bilirkişi Tercüman olmak, son derece ciddiyet isteyen bir iştir. Bir cinayet davasında görev alabilir ya da şiddetli geçimsizlikten kaynaklı bir boşanma davasında görevlendirilebilirsiniz. Maaşlar ise mahkemelerin kapsamına göre değişir. Daha ağır ve çok duruşmalı davalarda ücretler artarken hafif davalarda azalabilir. Hakimin bu hususta kendi inisiyatifini kullanma hakkı da vardır. Ancak ücret, alt tabanı değiştirilemez. Çeviri Çözümleri Yeminli Tercümanları, hukuk çevirilerinde bilginin kesintisiz aktarımına ve profesyonel bir tutum benimsemeye özen gösterir.

Kısa Bilgi :

Noter yeminli tercüme evrakları, en az iki nüsha olarak hazırlanır ve notere götürülerek noter tasdiki yapılır. Evrakının bir nüshası noterlik makamında kalarak arşivlenmektedir. Diğer nüshası da müşteri de kalır. Müşteri kullanacağı yer ve işleme bağlı olarak dilediği kadar suret isteyebilir.

Yeminli tercüme evrakı ilave olarak ücretlendirilmezken, noter yeminli tercüme evrakı noterlik tarafından tasdik bedeli karşılığında düzenlenmektedir.

çeviri çözümleri

 

Çeviri Çözümleri Tercüman Hizmeti

Tercüme bürosu seçerken dikkat etmeniz gereken birçok unsur vardır. Hele ki söz konusu olan Yeminli Tercüme ise bu durum daha da önemlidir. Çeviri Çözümlerini seçmenin sunduğu avantajlardan bazıları şunlardır;

  • Çeviri Çözümleri, 50’den fazla dilde Yeminli Tercüme hizmeti verir.
  • Çevirmen kadrosu, deneyimli ve dinamiktir.
  • Tercüman kadrosu, geniştir ve uzmanlıklara sahiptir.
  • Aynı gün çeviri hizmetleri sunarak anında dönüş yapar.
  • Memnuniyet oranı yüksektir
  • İnsan çevirisine önem verir; fakat talebinize göre makine çevirisi imkanı da sunar.
  • Güçlü bir teknolojik altyapıya sahiptir.
  • Verilerin korunmasına ve gizliliğine önem verir.
  • Proje yöneticileri sayesinde her adımı planlar ve risk analizi yapar.
  • Referansları güçlüdür.
  • Öğrencilere ve kurumsal şirketleri indirim seçenekleri sunar.

Çeviri Çözümleri bünyesinde birçok dilde yeminli tercüman görev yapmaktadır.

Çeviri Çözümleri, anadil düzeyinde dil yeteneğine sahip çok sayıda tercüman kadrosu ile faaliyet göstermekte ve tercümanlık mesleğine yeni başlayan birçok tercümana rehberlik yapmakta ve staj imkanı sunmaktadır.

Tüm tercüme projelerini EN 1 5038 Hizmet Kalite Standartları kapsamında yürüten Çeviri Çözümleri sunduğu kalite ve güven ile sektörün uluslararası öncü markalarından biridir.

Dış ticaret evrakları, şirket kuruluş işlemleri, vatandaşlık, ikamet, oturum gibi sayısız konuda hizmet veren Çeviri Çözümleri, yıllarında deneyimi ile birlikte uygun fiyat, hız ve kalite kriterlerini bir arada sunabilmektedir.

Detaylı bilgi ve talepleriniz için  info@ceviricozumleri.com adresimize mail gönderebilirsiniz. Dilerseniz de 0212 221 45 21 numaralı telefonumuzdan ya da 0553 910 31 32 numaralı whatsapp ve telegram hattımız ile iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir